" Infinite Lovelyz "

ABOUTENTRYASK.FMTUTOSKINARTWORKFOLLOW







Tutorial: Cute Blockquotes


:131: Hye semua..selamat malam...huhu...malam nie saya semangat sangat2 nak wat tutorial..yer lah..dah lama tak baut tutorial..ok ary nie saya nak wat tutorial cute blockquotes...

Eh,sebelum tu korang tahu tak aper tu blockquotes??

ha,,nie lah nama nyer blockquotes.. :)

ok sekarang ikowt cara2 di bawah nie iea...:face18:

1) Pergi ke Dashbord-Layout-Edit Html-tick Expand Widget Templates. Lepas tu korang cari kod ]]> (kalau nak mudahkan pencarian korang tekan CTRL F and paste kan kod tu dekat situ ea :) )

2)Bila korang dah jumpa kod tu,korang copy and paste kan kod kat bawah nie ATAS kod ]]> tu..
.post blockquote { background-image:url(URL IMAGE); -moz-border-radius-topleft: 10px; -moz-border-radius-bottomright: 10px; padding: 6px; Border: 3px solid#FF0080; margin:1em 20px; }



IMAGE - korang kena letak url image untuk blockquotes korang.Cnth Url Images macam nie (http://www.mycutegraphics.com/backgrounds/backgrounds.html)..kalau korang tak der background korang boleh tengok background2 cute kat SINI.

Border: 3px - untuk ketebalan,kalau nak tebal lagi korang boleh lah tambah 5px ker..(ikowt suka korang huhu :p)

#FF0080 -Ni warna border korang.yang border saya tu warna pink yea...kalau korang nk tukar warna korang boleh cari dekat

3)yang laen2 tu takder apa2 dah kowt...lepas tu korang boleh lah SAVE ea...

Cara nak guna Blockquotes macam nie yea -->>


Tulis ayat korang dulu..(kalau kurang jelas gambar,klik pada gambar untuk besar)


lepas tu select semua..




Then,click icon blockquotes tu yea..
Lepas tu akan jadilah blockquotes yg comel nie...

I miSS ur BabY..

<3 Tekan Cepat!! sini....

Saya Tersenarai dalam 1,000 blog terhebat


hye..assalamualaikum smua...ary nie waktu tengah blogwalking sya terjumpa satu entri..." Saya Tersenarai dalam 1,000 blog terhebat"


klik sini untuk join

Cara2 menyertai---->>
1.Buat satu entri betajuk Segmen Saya Tersenarai dalam 1,000 blog terhebat
2.copy banner di atas dan link kan ke entri ini
http://blurrr4evablurr.blogspot.com/2012/01/segmen-saya-tersenarai-dalam-1000-blog_08.html 
3.hantar link entri anda di bahagian komen 
dan bagitahu sama ada anda adalah pengguna blogskin atau blog design*wajib *

semoga berjaya!!huhu

Peraduan Blog Tercantik


Hye..Assalamualaikum n Anyonghaseo semua...ary nie sewktu sya tngh blogwalking sya trjumpa stu contens..iaitu contes Blog Tercantik..wah..nmpak best n hadiah dia pun mesti lah best kn...huhu..so sya pun nak join jugak ler.. ^_^

                                                                   Click sini klau nak sertai

syarat-syaratnyer-->>

 ♥ korang kene jadi follower aku  (sebab aku nak follow up balik)
 ♥ Buat entri pasal peraduan nihhhhh
 ♥ Belog kene kemas dan cantik
 Kene tag pada kawan2 korang seramai yg boleyyyy (LIMIT 5 ORANG - mereka wajib tau!)
♥ sila link kan blog korang kat ruangan komen
♥ TARIKH TUTUP aku akan umum kan pada 15 JANUARY 2012
Orang yang ditang-->>

 Asma
 Nazlizan
 Zainal Ibnu Sabran
  FiQhuD Da'i
 Fanboy K-Pop

                     
                                              Mintak2 ler menang..insyaallah..amin..
   

Tahun Baru, Azam Baru..

 





Hye smua...anyonghaseo...ary nie 1/1/2012 kn... maknenyer ary ialh thun bru....wah..bestnyer..dh msuk thun bru..tpi kta kna ingt...msuk thun bru,mknenyr umor kta pun mkin meningkat la...huhuhu..smpena thun bru nie..sya psti stiap sorg mesti ada azam bru kn... sya pun sme..ader azm bru..tpi x tau ler,azm thun lps 2 dh terlksane ker blm 2...hahaha

                                                   
                                                    
ok thun nie sya akn mnduduki exm pmr.. so azam sya thun ialh..nk wat yang trbaik dlm exm PMR.. sya dh brjanji kt perents sya, yg sya akn brlajr brsungguh...n sya adlh hrapn diaorng..mdh2hn,sya x hmpakn harapn diaorg...          




slain 2 azam sya ialh..sya nk jdi seorg mnusia yang lbh baik dri sblm nyer...yg tdk akn prnah melupakan tuhan yg stu,ALLAH... sya akn jdi yg trbaik dri yng baik... n mlai  thun dpan jga mybe sya akn kurng kan mmbuka internet..nk fokus kt PMR lbh yea...huhu... babai lar dunia FB n BLOGGER,, coz lps nie jrg2 lr sya bkak....wuwuwuw...sdh..hehe...tpi xpr..sbb 2 azm sye....huhuhu..

ok lah..smpai sni dlu coretan aty nie,...babai..wassalam...


Skolh nk bkak dh,..tpi krja folio xsiap2 lg..ish2..aper nk jdi lah nie....hahaha... :p                                                                                               
 
Copyright © .2011-2015.All Right Reserved by Arrien Amani