" Infinite Lovelyz "

ABOUTENTRYASK.FMTUTOSKINARTWORKFOLLOW







I hate people like this!!...



Tumblr_mimj1c3hqa1qa0m06o1_500_large

Assalamualaikum :)

Yess korang baca tajuk pon dah tahu yang arrien sangat marah.. tahu lah dah lama arrien tak bukak blog,sekali bila bukak cbox berlambak chat yang seperti menipu arrien.. but arrien tak tahulah spe pembuatnye..


Korang baca sendiri apa yang ditulis di cbox arrien.. semua nama yang tulis tu,namanye berlinkkan iklan yang mengumpul duit.. kalau tak salah arrien,arrien dah bagi tahu dah yang dilarang meletakkan sebarang link earning di cbox arrien.. but tak tahu lah pulakkan,kowt2 orang tu tak faham bahasa melayu kan.. but memang arrien marah.. 

Dan yang paling penipu besarnye,bila ada yang kata dia dah click iklan arrien.. hello saudara or saudari.. kat blog sye,sye takde letak satu pun iklan oke.. so jangan nak memperbodohkan orang sangat lah... walaupon sye nie still budak mentah,tapi jangan lh awk nak tipu saya,sye tahu lah bab2 benda nie.. oke sye taknak tulis panjang2,just nasihat saye kepada orang yang buat macam nie,pless jangan nak menganaya orang dengan cara macam nie,coz perbuatan awak nie menimbulkan marah orang yang terkena

Peringatan juga : Jangan kata awak sudah follow saya kalau sebenarnye awak belum pon follow saya,TQ

Tutorial : Buang Word Verification.



Tumblr_mc2iexkof71r2uck5o1_500_large

Assalamualaikum :)

Memang dah lama arrien tak buat tuto.. tambah2 lagi sekarang nie arrien hiatus.. so memang jarang update.. but kali nie nak buat tuto about Buang Word Verification. Sesetengah blog kan ad word verification nie kan,so karang kena tahu terutama sekali kepada newbies...bahawa benda tu sangat tidak disukai oleh para blogger,cuz dia menyusahkan.. jadi kepada yang selalu join segmen or GA,arrien syorkan korang buang benda tu bagi orang mudah nak comment kat blog korang.. Jap2,ad sesiapa yang still tak tahu lagi word verification tu ap?? tengok gambar bawah nie>>


Ikowt step bawah untuk buang:

1.Dashboard > Setting > post and comment.

2. Korang scroll bawah sikit and cari perkataan Show word verification

3. Dah jumpa?? good. Kemudian click NO


4.click SAVE SETTING! Done :)





Segmen : Hello Blogger Mesra 2013 By Cik Mira.




Assalamualaikum :)

Jom join segmen nie.. syarat so simple and yang paling awesome takde tarikh tamat segmen nie :) join cepat,click banner untuk join :D

Reply the ask : why my header and body blog.... ??



Tumblr_mckzw41aje1rh4yiho1_500_large

Assalamualaikum :)

Kalau baca title diatas korang mesti ingat apa benda lah kan,coz title tu memang ditulis tidak habiz.. sebab panjang..hehe.. nak tahu soalan apa yang arrien nak jawab.. lihat bawah nie -->>

*kalau still tak nampak,click gambar tersebut*

Korang perasan tak,blog arrien nie,bila korang bukak dia akan keluar header and body blog dia cara mula2 kecil pastu baru besr kan??.. oke yang tu lah soalan yang ditanya oleh kak didiey dan arrien akan jawab di sini..

>>Untuk pengetahuan kak didiey and blogger2 lain.. sebenarnye arrien sekarang menggunakan template blogskin yang bace code dia takde header.. jadi header dalam blog arrien nie arrien tambah sendiri dengan menggunakan code sendiri.. sebab tu jadi macam tu.. dan sebab yang lain.. header tu lebar dia hanya 850 dan arrien telah besarkan dengan menggunakan code yang arrien punya tadi tu ke 900 untuk mengikut lebar body blog.. sebab itu jugak header tu jadi bila mula2 bukak jadi kcil pastu besr..oke.. harap dengan jawapan arrien nie dapat menjawab teka-teki yang bermain diminda-minda anda..hehe.. 

bye.. Wassalam :)

CONTEST : KPOP LOVER.




Assalamualaikum :)

Morning chingu!! ^_-.. belik2 cbox and ad url untuk contst nie.. terus terjah and join..hehe click banner awesome ats tu :D..

Kenapa arrien minat K-Pop??
Why ha?? entahla. mungkin artis k-pop comel kowt..haha takdelah.. yang tu alasan ke-2.. ngee ~~.. sebab utama ialah first time arrien tengok video n dengar lagu k-pop terus minat.. betul.. arrien nie susah nak minat sesuatu.. tapi kalau benda tu berjaya mencuri hati arrien,arrien akan terus minat banda tersebut.. seperti k-pop hehe :D

Sejak bila minat k-pop??
Sejak pertama kali tengok video lagu kempulan suju!! (iaitu semenjak form 1,n tak sngka dah 4 tahun mint Super junior ;p) haha dan arrien ialah seorang E.L.F.. but semnjak dua thun nie,arrien hanya menjadi E.L.F separuh masa..hehe (ehh ad ke?? =_=") sebab ap jadi mcm tu?? coz hati arrien tlh berjaya dicuri oleh INFINITE dan sekarang menjadi INSPIRIT full time..haha

 
Super Junior, first k-pop group that I like and interest :)

Ryeowook oppa.. my first bias in SUJU ;D

Yesung oppa is also my bias :)

Tumblr_m6e3ecciab1qc3fy9o1_r1_500_large
INFINITE!! k-pop group the most I'm interested now ^_^

Tumblr_m2nll5s8ic1qckf2oo1_r3_500_large
Myungsoo@L oppa.. my first bias in Infinite :D~~

Tumblr_mi4td0hdhb1rmve13o1_500_large
Sungjong oppa, also my bias in infinite ^_-

Tarikh tamat contest : 28.02 12.00 am 


Gambar L@Myungsoo at Daekyung University Graduation Ceremony.




Assalamualaikum :)

mengupdate seketika untuk malam nie.. but maklumt semua arrien hiatus untuk 2 tahun yea,coz saya ialah calon SPM 2014..hehe.. lepas habiz SPM insyaallah arrien akan aktiv mengupdate blog kembali.. malam nie,coz terlampau rindukan blog nie,jadi arrien mengupdate dengan entry pendek dengan gambar L semasa Daekyung University Gradution Ceremony.. wacth out :D

i7s1

i7s2

i7s3

i7s4

i7s6

i7s7

i7s8

i7s9
L malu2.. wahh cute ;D

i7s10

i7s11
wahh..comelnye L buat mulut mcm tu..ngeh3 :3

oke bye.. ^_-

CREDIT: INFINITE7SUOL

Sorry, I'm obsessed with Infinite :D




Tumblr_m9g6jjv59j1r4fnj8o1_500_large

Assalamualaikum :)

Seperti di tajuk diatas.. memang saya obses gila dengan INFINITE..haha.. jangan marah or kata apa2 yea.. diam n baca saja..ngeh3.. tadi bukak utube and search INFINTE.. and than terjumpa satu video infinite di GDA.. wahh.. teruja aku :p.. impian arrien nak tengok persembahan infinite di GDA tercapai jugak walaupon bukannye live.. tengok video pon jadi lah.. haha


*Pausekan lagu di blog sye dulu,sebelum tengok..*

haha.. memang rasa nak menjerik bila tengok video nie.. terutama bila time L yang menyanyi.. nasib baik time tengok video nie takde orang kat rumah.. kalau tak memang diaorang akan tengok arrien macam orang tak betul dah.. dok tersengih2 tengok video nie.. haha.. 

Tumblr_mhawg6jrdl1s0wv5ro1_400_large

Tumblr_m2brtdxrjp1qb728qo1_r1_500_large

wahha.. L memang hensem ;p terutama sekali time dia menyanyi lagu paradise di GDA tu ..wahhh.. (rasa nak menjerik lagi nie :D)

Tumblr_lzh7nt6zpd1r0ssp9o1_500_large

Apa2 pon.. Infinite memang awesome.. infinite,i proud to ur inspirit.. hehe bwing3.. :D

Tumblr_m704f7m4mw1qa0m06o1_500_large
#L memang suka selfcam..haha cutetta..


Tutorial Blogskin : Grey Image Hover .



Large
Assalamualaikum :)

Arrien nak buat tuto lagi..kali nie image menjadi warna grey apabila disentuh..nak cuba?? ikowt tuto nie ->

1. Dashboard > Template.
2.Tekan Ctrl+F dan cari code </style>
3.Dah jumpa?? good.. kemudian copy code bawah nie pulak.


/*------ IMAGE ANIMATION------*/
img, a img {
filter: none;
-webkit-filter: grayscale(0);}
.photo img {
opacity:1;
-webkit-transition:all 0.4s ease-in-out;
-moz-transition:all 0.4s ease-in-out;
-o-transition:all 0.4s ease-in-out;
transition:all 0.4s ease-in-out;}
img:hover, a:hover img {
filter: url(filters.svg#grayscale); /* Firefox 3.5+ */
filter: gray; /* IE6-9 */
-webkit-filter: grayscale(1); /* Google Chrome & Safari 6+ */
-webkit-transition:all 0.4s ease-in-out;
-moz-transition:all 0.4s ease-in-out;
-o-transition:all 0.4s ease-in-out;
transition:all 0.4s ease-in-out;}

4. Pastekan di atas code tadi. 
5.Preview dan save.

Good luck :) Wassalam.

SEGMEN:RAMAIKAN FOLLOWER BLOG 2013 BY NurulFHMT!





Assalamualaikum :)

Click banner comel diatas untuk join oke :)
Tarikh tamat segmen : 31/12/2013

Simple Giveaway Aisyah Humaira.




Assalamualaikum :)

Join segmen nie jom :D click banner diatas.. 7 hari jer GA nie berlangsung.. so cepat oke :)

Full edit of my friend's blog.



Tumblr_mi07vc8j3x1s4ue7xo1_500_large

Assalamualaikum :)

Bwink,bwink.. my blog berubah wajah lagi..haha jangan marah ye kepada sesiapa yang meluat gila2 tengok arrien selalu ubah wajah blog arrien nie.. hehe entah lah.. arrien nie jenis yang selalu rasa macam ada kekurangan sesuatu terhadap sesuatu.. coz i always want the prerfet thing.. :D walaupon saya tahu takde benda yang sempurna di bumi nie ~~

oke dah lari tajuk sebenarnye,sebelum arrien edi blog arrien.. ary jumaat hari tu arrien ada edit blog kawan arrien.. dye mintak tolong kat arrien untuk edit blog dia,coz dye still newbie and tak reti lagi nak edit blogskin.. so dengan berbesar hati arrien tolong dye.. malam jumaat hari tu jugak siap.. wahh..terbukti kesungguhah arrien mengedit blog dia.. wanna to see hasil tangan arrien ?? ;P


HA.. hekhek.. (rasa nak tergelak pulak) :D this my full edit of blogskin,jenuh bertungkuslumus nak siapkan blogskin nie.. ha,macam mana?? oke?? but arrien tahu arrien punya edit tak sehebat blogger2 lain yang gila rei buat blogskin.. hehe.. anyway arrien bangga lah jugak coz arrien berjaya siapkan.. tapi code blogskin yang nie arrien tak jadikan sebagai freebies blogskin lagi.. maybe ada masa arrien akan touch-up skin and jadikannye sebagai freebies oke :)
bye Wassalam ^_-

Tumblr_m6nigvc4kq1rxs29ao1_500_large

Oke,off.. my myung soo dah nak tidur.. haha.. myungsoo so cutetta ;D


Freebies : Header K-Pop.



Tumblr_m10noayert1rrzovoo1_500_large
Assalamualaikum :)

Semalam my PS dah oke.. jadi teringin nak buat header nak bagi kat korang yang nak lah yea..hehe     , tak tahu lah cantik ker tak.. jadi sape yang nak ambik,just take it oke, but credit me plez ^_-
Nie ialah header berbackground ~~

http://i.imgur.com/D7dt6e6.png

 
http://i.imgur.com/uUmuO03.png

 
http://i.imgur.com/icFaSKG.png

 
http://i.imgur.com/cc1ZYlO.png

Segmen : Pencarian Bloglist Fizgraphic.




Assalamualaikum :)

Hari nie mula berentry dengan join segmen dari fizgraphic.. click banner awesome atas tu untuk join oke ;D Tarikh tamat : Tepat pukul 11.59 pm malam nie (9/2/2013)

Kenapa blog fizgraphic best??
Arrien suka blog abg apit sebab terdapat banyak tutorial dalam tu.. terutama sekali tuto mengenai PS.. arrien suka rujuk apa2 benda saja mengenai PS dalam blog abg apit.. tu yang best tu.. tuto simple dan mudah faham,takde memeningkan kepala.. menjadi pon menjadi jugak.. Lagi satu yang arrien suka sangat blog abg apit nie coz,blog abg apit super awesome.. haha jeles pon ada nie.. memang tak dapat menangani.. :D ngee~

Segmen Menang RM 200 by Putry Mirah.





Assalamualaikum :)

Disebabkan sekarang nie arrien kebuntuan wang,jadi bila terjumpa segmen nie terus join.. mane tau ada rezeki nak menang ke en.. aminn.. :) jadi sape yang nak join,cepat2 click banner atas tu.. tarikh tutup penyertaan akhir bulan februari 2013..oke ^_-

Random Giveaway by LS.




Assalamualaikum :)..

Jom kita join GA nie.. click banner atas untuk join oke.. :)

Tag:




Tutorial : Comment Moderation.



B76f28bd3888f70a6fc05600bf7fab93_large

Assalamualaikum :)

Malam nie arrien nak buat satu tuto iaitu tuto comment moderation.. sebenarnye dah lama arrien nak buat tuto nie,tapi seringkali tergendala.. jadi kali nie ad peluang arrien nk buat tuto nie.. ad yang still tak tahu comment moderation tu ap?? tengok gambar nie>>

*yang dalam kotak pink tu yea comment moderation*

 1.Dashboard > Setting > Post and comments

2.Scroll bawah sikit, korang akan jumpa "comment moderation"

3.Lepas tu  Korang tick dekat "Always"

~Still tak paham?? rujuk gambar bawah>


oke sekarang dah paham??
4.Boleh save setting!!!.. oke siap

good luck ^_^


5 Giveaway Day Challenge By Nabila Medan.




Assalamualaikum :)

Jom kita join GA dri kak nabila medan.. tekan jer banner diatas untuk join oke :)

SEGMEN SIAPA BIAS SAYA ?




Assalamualaikum :)

Ad sesiapa yg belum tido.. angkat kaki..haha.. jom2,kpada yg belum tido,terutamanya k-pop lover jom join segmen nie..kita kasi suport dekat ira oke :).. just click banner atas tu yea ^_-

Who my bias??

This>>

Tumblr_mhkx7ftut51rheorwo1_250_large
L @ Myungsoo


Tumblr_mgizs2nglq1qdb31po1_500_large
Infinite

Tumblr_mhjis4btci1rd92m6o1_500_large
B1A4

Tumblr_mb6ll4hzzw1rhea59o1_500_large
Jin Young

483869_472259756155521_393165593_n_large
Nu'est

Tumblr_mgp7irxynw1rv3rnmo1_400_large
Kim Bum

262362(0)-_5e400_5e650_5e_large
Song Joong Ki

U-Kiss

Jin Woon

Tumblr_m0frpuybrn1qc0o89o1_500_large
Kim hyung joong



 
Copyright © .2011-2015.All Right Reserved by Arrien Amani