" Infinite Lovelyz "

ABOUTENTRYASK.FMTUTOSKINARTWORKFOLLOW







Takde idea nak edit blog :(


Not found. | via Tumblr
Assalamualaikum :)
Agak-agak dah berapa lama ek arrien tak tukar skin dari skin yang sebelum nie? kepada yang baru menjejak ke blog arrien nie, sorry yea kalau korang tak pernah tengok skin blog arrien sebelum skin yang sekarang nie. Bukan apa terlupa nak printscreen sebelum tukar ke skin nie. HUHU..
So here arrien print screen siap2 skin untuk kali nie, bagi dikenang pada masa hadapan(?) cewahh.. haha but just print screen atas sekali and bawah sekali je boleh sebab google chrome tak sokong aplikasi untuk printscreen penuh blog.. hrumm.. >_>
Skin nie pernah guna time bulan puasa+raya dan beberapa bulan selepasnya, eceh..haha sebab dye dah takde idea nak edit blog yang macam mana. Lama sangat tinggal bidang2 edit-edit nie time SPM hari tu, terus kebuntuaan idea. Cer bagi idea sikit. haha 
Just tukar header and sidebar baru. Yang lain sama je dengan skin ni yang lama punya. Dah memang takde idea =___="

Alhamdulillah, Lulus sudah test komputer.


☪goutte de la lune☪ | via Tumblr
Assalamualaikum :)
Pukul 2 petang tadi pergi test komputer dekat MyEG. Baru ambik hari nie pun sebab kalau tidak ambik sabtu baru nie but entah silap apa my egent kata tak daftar lagi! -_-" fuh, so ambik hari nie coz taknak lambat-lambat takut nanti tak sempat nak habis dah sambung belajar pulak. Susah kan? Jadi tadi pergilah test komputer tu. 
Agak takut & berdebarlah jugak, ala-ala rasa macam nak masuk dewan time SPM dulu! haha overkan? but serius, berdebar kalah time jawab SPM. Fuhhhh.. mula-mula jawab part ujian 'buta warna' gagal, dapat 7/8.. tak tahu yang mana salah..haha kita tak rabun warna oke but maybe arrien ada silau,plus pulak gabra , plus lagi komputer yang diguna tu komputer dolu-dolu warna dye ala-ala dah nak semput so sebab tu ada sleng satu (Aikk, dah gagal,komputer pulak penyebabnye?) haha but betul apa arrien kata nie...kowt..hahaha
Cuba kali kedua pulak, alhamdulillah.. 8/8.. then sampailah habis yang 50 soalan tu.. sebelum hantar semua jawapan tu, berkumit-kumit mulut berdoa mintak-mintak lulus. Kemudian tekan hantar. Tengok markah but tak nampak dah sebab ala-ala pening lalat time tu sebab nervous. But nampak lah perkataan LULUS tu. terus ucap Alhamdulillah. selesai lagi satu masalah.haha kan arrien kata , kalah waktu jawab SPM aritu..haha
Nak start belajar bawak pulak tak tahu lagi. Anyway tq to all supported yang bagi tahu arrien cara-cara nak ambik lesen kereta pada entry arrien sebelum-sebelum nie. TQ so much sis-sis semua. Sayang u alls ^_-
Nanty doakan arrien mudah berlajar bawak kereta and lulus JPJ pulak yea.
Wassalam :)

Tutorial : Disable Ctrl+U.


Cute
Assalamualaikum:)

Tuto nie ialah tutorial untuk disable kan penggunaan Ctrl+F & Ctrl+C pada keybord. But right click still can be use. XD LOL btw kalau nak tahu cara nak disablekan semua key and semua mak datuk benda-benda yang membolehkan orang curi kita punya code or entry.. boleh rujuk [SINI] hehe but ia hanya sesuai untuk blog yang takde tutorial coz nanti akan menyusahkan mengguna tutorial awak yea :)

Template designer
1. Dashboard >Template > Edit HTML
2. Tekan Ctrl + f serentak dan cari code <body>
3. Kemudian buang code <body> tu dan gantikan dengan code ni
<body onkeydown='return false;'>
Classic Template / Blogskin 

1. Dashboard > Template > Edit HTML
2. Tekan Ctrl + f serentak and cari code </style>
3. Next, copy code di bawah ni
<body onkeydown='return false;'>

4. Paste kan di bawah code </style> tadi.
5. Preview & save

 
Copyright © .2011-2015.All Right Reserved by Arrien Amani