" Infinite Lovelyz "

ABOUTENTRYASK.FMTUTOSKINARTWORKFOLLOW







Tambahan pemenang for Novel GA by Arrien Amani ^_^


eiffel tower, fireworks, and gif image
 Assalamualaikum :) 

Seperti dijanjikan arrien akan tambah hadiah dan bilangan pemenang kalau peserta yang join melebihi 30 orang, dan alhamdulillah peserta telah melebihi 40 orang maka arrien tambahkan lagi seorang pemenang dan boleh memilih novel mana yang disukainya. Maaf, bajet tidak berapa mengizinkan tambah-tambah poslaju sekarang pun sudah naik harga maka dapat tambah seorang pemenang je :D

jadi pemenang ada;

1 orang top refferal (mendapat 2buah novel)
3 orang random (mendapat sebuah novel seorang)

TQ kerana join dan bagi yang belum join boleh CLICK SINI :)

Senarai peserta : Novel Giveaway by Arrien Amani



Assalamualaikum :)

Alhamdulillah tak sangka selepas lama tidak buat giveaway, dan bila buat giveaway still ada yang sudi join, Terima kasih banyak-banyak semua kerana masih support arrien ^_^ maka disini arrien updatekan senarai nama peserta Novel Giveaway by arrien amani


Sila semak link blog anda dan jika tidak ada or terdouble sila imform ye ^_^ 

[CLOSED]


Resepi : Mushroom Soup Sedap



Assalamualaikum:)

Bila cuti sem ni kerjanya nak memasak jelah, macam mana nak kurus pun tak tahu sebab asyik-asyik memasak dan mestilah makan kan ? hahaha but takpe kot sebab my mom kata, selagi muda, sihat, boleh makan, makan, nanti dah tak lalu nak makan menyesal, ha tu katanya hehe my mom memang suka tengok anak dia tembam kot -_-

Oke tak payah nak merapu banyak-banyak so disini arrien nak share resepi mushroom soup yang arrien buat hari isnin hari tu, (p/s: dah masuk semua dalam perut baru nak share resepi, hahaha)

Bahan-bahan:
1) 7-10 biji cendawan butang (arrien juga yang dalam tin) dihiris halus.
2) 3 -4 biji cendawan butang yang sama dipatong dadu dan asingkan dari no.1 
3) 3 sudu besar butter/ magarine
4) 1 biji bawang besar atau holland (dipotong dadu)
5) 1 ulas bawang putih (diketuk)
6) 500 ml air @ 2 cawan air
7) 1 kiub ayam (arrien guna kiub ayam knorr)
8) 1 ketul ayam bahagian dada bersaiz sederhana (dipotong dadu) * tak mahu letak pun tak apa*
9) 250 ml @ 1 cawan susu segar/cair
10) 3 sudu besar tepung gandum
11) 1 ranting parsli (jika ada, arrien takda so tak bubuh)
11) garam dan lada hitam secukup rasa 

Cara-cara:
1) Panaskan periuk yang sederhana dengan butter dan bersama bawang besar dan bawang putih. goreng sehingga bawang layu tapi pastikan tidak hangit.
2) Masukkan ayam yang telah dipotong dadu bersama cendawan yang telah dihiris halus, kacau selama 2-3 minit.
3) Masukkan tepung gandum dan kacau sebati
4) Masukkan 500ml air dan masukkan 1 kiub ayam knorr
5) kacau sehingga sebati dan biarkan mendidih
6) Selepas telah mendidih, tutup api dan biarkan sejuk sedikit.
7) Ambik blender dan blen semua soup yang telah disejukkan sedikit tadi.
8) Masukkan kembali soup yang telah diblen kedalam periuk dan masukkan Susu segar/cair dan cendawan yang telah dipotong dadu tadi (no.2) kacau dan biarkan mendidih. (jangan lupa taburkan sedikit garam mengikut cita rasa anda)
9) Selepas mendidih, tutup api dan hidangkan ketika panas.

Oke siap ^_^ boleh tabur parsli dan lada hitam sebelum menghidangkannya. Sedap kalau makan dengan roti garlic. Rumah arrien takda roti gardenia, so takboleh nak buat roti garlic sendiri, jadi makan dengan roti wholegrain je, but still sedap. hahaha selamat mencuba ^^



Kenapa aku nak sangat Novel Suri Hati Mr. Pilot


Assalamualaikum ^_^


Tak suka tengok drama melayu sebenarnya tambah-tambah lagi yang diadaptasi dari noval, sebab banyak yang bertukar, but suka baca novel sebab ianya yang asli XD

FRONT-CV-SURI-HATI-MR.-PILOT
Click HERE to join :)


Kenapa aku nak sangat Novel Suri Hati Mr. Pilot


Assalamualaikum ^_^

Tak suka tengok drama melayu sebenarnya tambah-tambah lagi yang diadaptasi dari noval, sebab banyak yang bertukar, but suka baca novel sebab ianya yang asli XD

FRONT-CV-SURI-HATI-MR.-PILOT
Click HERE to join :)


Lamanya tak Kunjung blog.."Page Blog" dah berubah?


Assalamualaikum :)

Hey, hey, hey degree sem 1 tahun satu dah habis! hahaha now cuti sem, but only 1 month -_-. oke terkejut juga bukak chrome dan search "blogger.com" then tengok,,,, "eh, lainnye" hahaha nampak sangat dah lama tak jenguk blog ni, blogger pun dah berubah.


Arrien tak tahu nak panggil atas tu apa, so dekat tajuk tulislah page blog, sebab mula-mula keluar macam cover kan XD But cantik juga, suka pulak tengok dia tukar-tukar :D

p/s: macam nak buat Giveaway, so kalau ada yang berminat nak join jadi sponsorship mohon PM page ye ^^


 
Copyright © .2011-2015.All Right Reserved by Arrien Amani