Tutorial : How to edit blog like me.


Assalamualaikum :)

Salam Ramadhan semua ^_^ haritu sempat untuk update blog sebelum puasa lepas tu puasa malas nak bukak blog, harini baru rajin plus esok dah nak balik KUIS. Semester baru dah start T_T 2bulan cuti tetiba rasa sekejap je 😂 So akan kemalilah blog ni bersarang dengan sarang lebah untuk selama 6 bulan. Kalau rajin, time cuti midsem mungkin update XD

Btw, haritu ada orang request untuk buat tutorial macam mana nak edit blog macam arrien ni. First at all, apa yang arrien jadi dkt blog arrien sekarang adalah hasil try and error. HAHAHA pakai buat je. But sbb dah ada yang request so arrien try buat ye. 😁


First sebelum edit semua ni, arrien guna template denim. Template ni dah takde dah but ualls can see this tutorial cara nak dapatkan template denim. --> INSTALL DENIM TEMPLATE

Then how to make navi header like me? follow this tutorial. NAVI HEADER LIKE ME.
Post tittle like me yang ala-ala post title blogskin tengok tuto ni POST TITTLE LIKE BLOSKIN
Sidebar title pun sama, tengok tuto ni SIDEBAR LIKE ME
Nak letak background lawa and comel-comel pulak, just follow this tutorial. CHANGE BACKGROUND BLOG.

okey apa lagi eh? ahaha aduh arrien tak tahu macam mana nak buat tutorial ni. 😅 Okey like this, Tips nak dapat blog macam arrien, first korang kena pilih warna-warna pastel. Guna HTML COLOR CODES untuk cari codes untuk color pastel. Gambar-gambar yang nak letak dekat blog pun, kaau boleh guna gamar ala-ala tumblr. Baru lawa 😁

Then this is the most important thing! Anda kena berani try and error! HEHE nak dapat blog macam arrien? Try je tutorial dekat blog arrien ni --> TUTORIAL BY ARRIEN . Semua yang arrien buat dekat blog ni, semua ada dalam lists tutorial. Korang cari and try ye. so sorry coz arrien tak tahu nak terangkan macam mana nak edit blog macam arrien. But trust me, semua yang arrien pernah edit dekat blog arrien, semua ada dalam lit tutorial tu. Yang sekarang apa ada kat bog arrien pun ada. TRY AND TEST YE 😉

Okey sampai disini sahaja lah ye, nanti arrien free arrien junguk blog ni. Pray for me sepaya sem5 ni lebih strong dan berjaya dapatkan degree nanti. TQ 💕😘



 
Copyright © .2011-2018. Freebies by Tutoies.All Right Reserved by Arrien Amani