HOME OWNER TUTORIAL ARTWORK BLOGSKIN ASK.FM

No wonder it has the same vibe as Harry Potter :D



Assalamualaikum ^_^

I'm sure a lot of peoples have watching this movie right? Fantastic beasts and where to find them. Hahaha i'm actually just finish watching this movie. Biasalah movie ''sedut-sedut" dari orang lain. So bukan tahu sangat dari mana asal usul cerita tu LOL. And i think this movie is not very famous like Harry potter right? or maybe not haha IDK. 

Tengok movie ni pun sebab ambil dekat kawan sebelum habis sem tu dan pakai ambik je sebab ianya 'MOVIE' dan dijadikan bekalan apabila bosan dekat rumah time cuti XD. Lepas 3minggu mereput dekat rumah dan tak tahu nak buat apa dah, pergilah godek-godek folder dan tengok ada movie yang belum tengok lagi. So bukak lah nak tengok. Bila dah dalam 10minit lebih kurang macam tu (or maybe less hehe) tengok watak utama keluarkan 'kayu' magik tu, terus arrien macam "eh, eh.. macam harry potter lah". okey takpe, so continue tengok sampailah dia sebut pasal Hogwarts dan Albus Dumbledore. Me tht like was like "Eh eh memang sama lah" hahaha

Dah habis tu tengok dia punya Nama director dan Writer. Lepas tu pergi bukak Harry potter dan tengok benda yang sama. Tengok-tengok memang sama Director dan penulisnya. Terus gelakkan diri sendiri tak henti-henti sebab rasa macam jakun sangat time tu. hahaha Patutlah time tengok cerita tu dok rasa macam tengok Harry potter je. Dah la memang suka tengok Harry Potter sampai tak tahu berapa kali ulang movie tu XD

Btw arrien memang suka movie-movie animasi macam ni..hahaha idk why. Lebih prefer movie animasi and lawan macam Superman, ironmen, Mission Imposible tu dari movie-movie Cinta. Kalau movie cinta-cinta suka tengok yang Thailand punya. And drama tak kesah asalkan bukan Malay Drama coz Malay Drama was like.... hurmmm.... hahahaha yeah..like that lah..

Okelah, sampai disini coretan merapu hari ni. Nak pergi sambung tengok K-drama. Actually nak pergi cari K-drama apa yang best selepas Strong Women Do Bong Soon dah habis. Anybody, ada suggestion? Cerita apa yang best? Kalau ada comment ye. bye 😉

Blog Giveaway by The Amazing Me.


Assalamualaikum ^_^


Jom join GA ni! Hari ni last untuk join. Giveaway ini dijalankan oleh indonesian blogger but the prizes akan dibagikan kepada Malaysian and Indonesian! awesome right? so letz join it ^_-

Giveaway by Hanis Masturina.


Assalamualaikum :)


Lama dah tak join giveaway so hari ni nak join. GA ni tamat semalam, but harap join harini still boleh diterima..hehehe  CLICK BANNER TO JOIN yea ^^


Attention! Naver order drink at Korean Restaurant or...


drink, pink, and summer image
Assalamualaikum ^_^


Arrien rasa, semua orang dah pernah makan dekat kedai korea kan? Mr.Dakgalbi, Dubuyo, Shabu-shabu. Dan korang selalu order tak air macam Korea Tea or anyting minuman macam orang korea selalu minum? Kalau pernah mesti korang tahu kenapa arrien tulis tajuk ni. hahaha

Arrien pernah makan di kedai korea 5kali sepanjang arrien belajar di bangi hampir 2 tahun ni. (Dekat rumah memang tak pernah pergi kedai korea sebab bandar agak jauh dari rumah, arrien dudk kampung je, :D) But dalam 5kali tu baru 3buah kedai je arrien pergi.

First, Dubuyo dekat NU sentral.

Nampak Tah air tu? Ceroi je kan? haha Tu tea apa tak tak ingat dah. And order sebab tak pernah makan and minum dekat kedai korea. So ingatkan macam air yang kita order di kedai makan biasa rupanya... hahaha tersangatlah tawar dan pahit sebab air tea. That why arrien cakap jangan pernah order air dekat kedai korea kecuali air kosong or skyjuice haha.

Ni pulak dekat Mr. dakgalbi.


Nampak juga kan air dekat tepi tu?  Tu pun air tea and yes! rasanya sama! TAWAR! Yang dekat mr.dakgalbi ni order sebab tak tahu yang diaorang memang provide air kosong percuma. So pergi order. Last-last air tu penuh lagi satu cawan air kosong yang habis. XD

Dan ini kedai arrien paling suka dan dah pernah pergi tiga kali! Ni gambar yang paling latest arrien pergi kedai ni. Eid Halal korean restaurant dekat bangi sentral.

Okey sebab dah serik banyak kali kena dengan air tawar, so look! kitaorang sekarang pergi kedai korea order plain water je. hahaha

I dont know kalau dekat restaurant korea lain air dia tak tawar, but kedai-kedai yang arrien pernah pergi semuanya tawar. Agaknya orang korea yang dalam drama minum coffe tu memang tawar agaknya. That why diaorang minum coffe but tak gemuk-gemuk. Kita minum coffe, tea, gemuk sebab ada gula, kan? hahaha Jadi nasihat disini (aiseh nasihat ><) kalau anda ke restaurant korea, bawak jelah air kosong dari rumah. Jimat pun jimat kan. haha 

so sampai disini sahaja bebelan untuk kali ni. Takde idea nak menulis sebenarnya but taknak blog sunyi so tulis yang termampu sahaja! so hope you alls enjoy my writing even not very interesting hehe

Wassalam :)

Baru dapat tengok k-drama Strong Women Do Bong Soon and Allahu.. sangatlah best hahahaha sampaikan sehari marathon 6 episode XD



Finally! Get to change my blog's looks!


home, interior, and white image

Assalamualaikum ^_^


Salam jumaat semua! Finally arrien tukar 'baju' blog arrien ni! yeay!. hahaha. Kalau ada yang singgah sini sebelum hari ni mesti tak boleh bukak kan blog arrien. Sebab arrien suka private dulu waktu edit and then dah siap baru bukak balik. hahaha So how? cantik tak? or putih sangat? ke tak nampak? haha Arrien rasa blog arrien ni macam rumah ditempat salji. Dah la ada effect snow dan putih kelabu pulak. hehe Tak tahu kenapa sekarang ni suka warna-warna lembut and ala-ala pastel. 😄

Dah lama rasanya tak tukar skin blog ni. Tak tahu bila last sekali tukar skin yang sebelum ni. And actually arrien dah tak berapa nak mahir edit blog. Kalau korang perasan skin kali ni sama je dengan skin sebelum ni. But arrien tukar color, buang border and tukar font je. And thank you so much kepada Wanaseoby sebab arrien dapat inspirasi untuk skin ni dari Blogskin wanaseoby - KIO -. Cantik blogskin tu so arrien adaptasikannya ke blog template arrien ni :)

So yang baru singgah sini, ni skin blog arrien yang sebelum ni and yang paling lama arrien guna, hehe.


Dan yang ini pulak adalah skin arrien yang baru! yeay! 😍



Ha siap ada besar punya nama arrien atas tu. hahaha so hope awak-awak semua new look blog arrien ni! ^_- kalau ada cadangan ke apa ke comment di bawah ye. But no hard work or i will delete and report you account okey ^_^

Bye selamat berhujung minggu esok! hehe

p/s: Duduk rumah cuti ni asyik mereput je, so nak pergi sambung Kdrama Radiant office. Best! hehe



Finally! End Semester 2 Degree!


 infinite, infinite myungsoo, and infinite sungkyu image
Assalamualaikum ^_^

Finally arrien is back! hahaha Alhamdulillah dah habis sudah sem2 degree.. tinggal 6 sem lagi to go! fighting! and harap dapat result yang baik untuk final exam sem 2 ni. Hari tu time sem1 tak dapat dekan, but still alhamdulillah atas 3.0 :D so sem ni harap-harap dapat dekan. But susah sebenarnya sem ni tapi takpelah, dah usaha so berdoa and tawakal jelah kan, betul tak? hehehe

Kali ni arrien cuti sem selama 2 bulan! first time dapat cuti sem lama! seriusly. Time asasi dulu cuti 3minggu je. Time asasi dulu dah la study week pun takde cuti pertengahan sem pun takde. memang laju gila time asasi dulu. Masuk, belajar 12minggu, lepas tu terus final selama 3minggu. fuhh.. hahaha time degree sem1 haritu pulak masuk dah time pertengahan sem sebab kami bekas budak-budak asasi, belajar 3 bulan jelah (sepatutnya 6bulan) lepas tu final, memang susah lah nak dapat dekan kan..hahaha dan cutinya pun just 1month. now sem2 cuti 2bulan! yeay!!! Tapi kan sem 3 nanti cuti tak sampai satu bulan T_T idk why.. and kuis ni for ur information, cuti dia selang seli, sem ni panjang sem depan pendeklah cutinya.. tak apa-apa kan >_> opsss XD

Btw 2bulan cuti ni cadangnya nak kerja, but hari ni dah isnin still tak pergi cari kerja, bukan taknak pergi but takde pengangkutan nak pergi, rumah dah la dekat kampung, pekannya pulak Taiping dan nak pergi 30minit kalau naik kereta. Bas dekat kampung susah nak dapat oiiii.. hahaha duduk bangi best kalau nak kerja, sebab ada banyak butik! pergi mintak kerja insyaallah dapat. but kat kampung :( Janganlah mereput 2bulan dekat rumah ni ><

Jemput tengok MV cover UNIC - Hitam Putih by us! ^_^


Assalamualaikum :)

Dapat update malam ni sebab arrien ada dekat rumah coz balik sempena cuti Thaipusam dan esok jumaat takde kelas! hahaha so saja je post entry ni, sebab utama adalah nak promote video assigment dari group arrien. hahaha So jemput tengok ye semua. Edit by arrien taau video tu, cer tengok ada bakat sebagai pengedit video tak? haha rakam pun mostly arrien yang rakam, so dah boleh jadi produser kot? XD 



Tengolah ye video atas tu, kalau gelak cover tau sebab rasanya mungkin anda akan ketawa. hahaha Lepas tengok nanti sudi-sudilah komen ye ^_-

wassalam ^_^


Sendayu Tinggi Whipped Creme untul dijual!



Assalamualaikum :)

Hai apa khabar semua? ^_^ Arrien tengah cuti mid sem ni but seminggu je, ahad minggu depan dah kena balik..hurmmm.. hehe so btw arrien nak straight to the point je entry ni. hahaha. 

Ni arrien nak jual krim dari sendayu tinggi, yang pernah viral ada makcik ni nampak muda sebab anak dia mekapkan dia dan salah satu benda yang digunakan adalah krim dari sendayu tinggi ni. Whipped Creme Foundation. 😁😁

Sebab arrien nak jual:
Krim ni tak sesuai dengan kulit arrien. Kalau arrien pakai lama-lama cream ni akan timbul bijik-bijik dekat dahi dan pipi jadi merah-kemerahan. Arrien tak sure yang mana yg problem, sama ada cream ni yang tak sesuai dengan muka arrien atau muka arrien yg jenis sensetif dengan produk2 ni. Dan sebab lain adlah, arrien sayang nak buang cream ni sebab beli mahal dan masih banyak lagi.

Condition Cream ST ni:
Ada hampir separuh lagi cream ni sebab arrien pakai baru hampir 2bulan dan cream ni still ada banyak adalah sebab krim ni jenis tak perlu pakai banyak-banyak. sikit pun dia dah cover dah. dan struktur dia lembut dan moist. serius cakap, tak caya boleh tengok sendiri di ig sendayu tinggi. hehehe

Harga yang arrien jual
Harga asal RM42.40 dan arrien beli sendiri dekat watson, jadi arrien bagi harga RM27 sahaja termasuk postage. Sangat murah dan berbaloi. sebab anda dapat jimat hampir RM15. dan sangat berbaloi kalau anda beli sebab nak cuba dulu produk ni .

So kalau ada yang nak beli boleh terus whatsapp arrien dekat no. [0134794913] atau boleh contact arrien dekat media sosial arrien. 

Thank you so much semua. Kalau awak-awak yang baca berminat cepat-cepat whatsapp arrien ye, senang arrien nak post sebelum balik kolej 😗



 
Copyright © .2011-2017. Inspired by Kio.All Right Reserved by Arrien Amani