Tutorial : Buang Word Verification.

by - 1:02 PTG



Tumblr_mc2iexkof71r2uck5o1_500_large

Assalamualaikum :)

Memang dah lama arrien tak buat tuto.. tambah2 lagi sekarang nie arrien hiatus.. so memang jarang update.. but kali nie nak buat tuto about Buang Word Verification. Sesetengah blog kan ad word verification nie kan,so karang kena tahu terutama sekali kepada newbies...bahawa benda tu sangat tidak disukai oleh para blogger,cuz dia menyusahkan.. jadi kepada yang selalu join segmen or GA,arrien syorkan korang buang benda tu bagi orang mudah nak comment kat blog korang.. Jap2,ad sesiapa yang still tak tahu lagi word verification tu ap?? tengok gambar bawah nie>>


Ikowt step bawah untuk buang:

1.Dashboard > Setting > post and comment.

2. Korang scroll bawah sikit and cari perkataan Show word verification

3. Dah jumpa?? good. Kemudian click NO


4.click SAVE SETTING! Done :)





You May Also Like

8 Comments