Tutorial : Status Bergerak.

by - 9:12 PTG


myungsoo | Tumblr
Assalamualaikum :)

Kalau pada entry sebelum nie,arrien kata arrien nak update tuto yang telah lama request,right? but sorry coz tuto yang direquest mengambil masa yang agak lama untuk diupdate,so arrien ambil keputusan untuk update mana tuto yang senang dulu oke :) Tuto nie direquest oleh adik syahmi, dye tanya macam mana nak buat status bergerak yang macam dekat blog arrien yang dekat bahagian owner tu,nampak kan?? :D But code nie bukan arrien punya,arrien guna unnie ayuni punya,so full credit to her ^_^

Template Designer  
1. Dashboard > Layout > Add a Gadget > HTML/JavaScript.
Classic Template / Blogskin
1. Dashboard > Template > Edit HTML.

2. Copy this code :
<br></div><marquee> AYAT </marquee><br>
3. Paste dekat HTML/JavaScript bagi template designer & dekat Edit HTML bagi Blogskin.
*Blogskin,paste jer dekat mana-mana yang korang suka,like dekat sidebar or whatever :)*

Note:
Merah : Tukarkan dengan ayat korang ^^

You May Also Like

3 Comments