The Last Semester Break in Degree!

by - 9:50 PTG


book, cozy, and cup image
Assalamualaikum :)

Apa khabar semua? Hope semua yang masih setia menjadi pembaca di blog usang ni sihat-sihat belaka 😁 Last my post was last January, pada tahun baru dan sekarang dah masuk bulan 4 dah pun hahahaha.. Yeah as always, takde benda lain.. BUSY WITH STUDY. 😷 Anyway I have a good news but not sure this will be really a good news but yeah lets just say this is a good news LOL. I recently just finished my final exam for semester 6 and only one semester lesf before practical jadi kira this semester break gonna be my last semester break. Lepas sem 7 nanti for sure no more semester break because kena practical. That is why I said a good news but not really good news 😂

Tbh, sangat excited sebab only one semester left in degree but at the same time rasa takut nak practical. Bila dengar pensyarah cerita macam-macam ragam dan kejadian yang berlaku dekat senior-senior waktu diaorang practical, jadi bertambah takut pula. Plus arrien ambik kos banking, ofc kena practical dekat bank, and this thing buat arrien lagi takut. Idk just feel like so scary bila terbayangkan bank tu plus pekerja-pekerja senior.. grkk just scary 😩 Tetiba rasa menyesal pula tak ambik pendidikan, kalau practical dekat sekolah.. dengan budak-budak so takdelah takut sangat hahaha 😅 Overtinking kan arrien? hahaha Btw I really hope and pray nanti practical dapat tempat yang okey dan pekerja-pekerja senior juga okey, Insyaallah AMINN!

Anyway sem break kali ni paling lama yang pernah KUIS bagi cuti sepanjang hampir 4 tahun arrien dekat sana. 2 bulan lebih! selalunya paling lama tak sampai 2 bulan kalau arrien tak silap. But bagusnye cuti semester kali ni, cuti dia sampai habis puasa + raya 2 minggu then baru masuk sem baru. 😍 Kalau tak sebelum-sebelum ni, cuti tak sampai 2 bulan then selalu kena masuk sem baru time pertengahan bulan puasa.. Kalau masuk time bulan puasa tu sangatlah letih sebab nak kena angkat barang lagi, kemas barang, fuh so tired! But tu tak kesah sangat, yang paling tak suka adalah kena balik rumah balik untuk raya sebab yeah masuk time puasa just tinggal 2 weeks left and kena jem.. yeah that is one I hate most. But Alhamdulillah, tahun ni tak payah susah-susah jem dah! hehehehe

But cuti lama sangat pun jadi tak tahu nak buat apa, nak cari kerja but masalah paling besar is transport! Susah duduk kampung ni, nak kerja tapi kereta both parents bawak pergi kerja, grab takde, train takde dan nak ke pekan pun jauh.. hurmm Ada tak sesiapa sini yang duduk area Changkat jering or Changkat Ibol (Taiping, perak) dan memerlukan pekerja? chasher ke, penjaga kedai ke or cikgu tadika ke or maybe ada yang tahu mana-mana kerja kosong or ada nak bagi arrien kerja kosong, let me know please. Boleh DM arrien dekat instagram (@iena_inspirit).. Nak kerja tapi kalau nak cari dekat Taiping is so jauh dari rumah, paling dekat pun Changkat Jering & Changkat Ibol je.. hurmm okey tetiba sedih pula... hahahaha 😅😂

Okey sampai disini sajalah entry untuk kali ni, WOW! tak sangka panjang macam ni.. hahaha anyway see you all again at the next entry, Insyaallah akan update dalam masa terdekat sebab idea untuk next entry dah ada just malas and rajin je sebab dah lama tak update blog jadi liat sikit hehehe. Anyway Thank you so much kepada semua yang sudi lagi jejak blog usang ni, TQSM tau, saya terharu! 😭😻😘

Love all of you 💖




You May Also Like

1 Comments