Tutorial: Cute Blockquotes | I N F I N I T E

HOME OWNER TUTORIAL ARTWORK BLOGSKIN ASK.FM

Tutorial: Cute Blockquotes


:131: Hye semua..selamat malam...huhu...malam nie saya semangat sangat2 nak wat tutorial..yer lah..dah lama tak baut tutorial..ok ary nie saya nak wat tutorial cute blockquotes...

Eh,sebelum tu korang tahu tak aper tu blockquotes??

ha,,nie lah nama nyer blockquotes.. :)

ok sekarang ikowt cara2 di bawah nie iea...:face18:

1) Pergi ke Dashbord-Layout-Edit Html-tick Expand Widget Templates. Lepas tu korang cari kod ]]> (kalau nak mudahkan pencarian korang tekan CTRL F and paste kan kod tu dekat situ ea :) )

2)Bila korang dah jumpa kod tu,korang copy and paste kan kod kat bawah nie ATAS kod ]]> tu..
.post blockquote { background-image:url(URL IMAGE); -moz-border-radius-topleft: 10px; -moz-border-radius-bottomright: 10px; padding: 6px; Border: 3px solid#FF0080; margin:1em 20px; }



IMAGE - korang kena letak url image untuk blockquotes korang.Cnth Url Images macam nie (http://www.mycutegraphics.com/backgrounds/backgrounds.html)..kalau korang tak der background korang boleh tengok background2 cute kat SINI.

Border: 3px - untuk ketebalan,kalau nak tebal lagi korang boleh lah tambah 5px ker..(ikowt suka korang huhu :p)

#FF0080 -Ni warna border korang.yang border saya tu warna pink yea...kalau korang nk tukar warna korang boleh cari dekat

3)yang laen2 tu takder apa2 dah kowt...lepas tu korang boleh lah SAVE ea...

Cara nak guna Blockquotes macam nie yea -->>


Tulis ayat korang dulu..(kalau kurang jelas gambar,klik pada gambar untuk besar)


lepas tu select semua..




Then,click icon blockquotes tu yea..
Lepas tu akan jadilah blockquotes yg comel nie...

I miSS ur BabY..

<3 Tekan Cepat!! sini....

Tiada ulasan:

 
Copyright © .2011-2017. Inspired by Kio.All Right Reserved by Arrien Amani