Tutorial : Download Song From SoundCloud. | I N F I N I T E

HOME OWNER TUTORIAL ARTWORK BLOGSKIN ASK.FM

Tutorial : Download Song From SoundCloud.


Camera + Travel = ♥
Assalamualaikum :)
Hai blogger?? apa khabar pembaca blog arrien amani?? sihat?? Alhamdulillah :) Dah lama rasanya tak update, rindu but tidak sempat, sobs 3 :'( :D Jadi disebabkan arrien baru habis UPP1 jadi boleh la arrien update sikit yea :) huhu jadi arrien nak share dengan korang semua tutorial ini, arrien pun tahu cara nie dari sebuah majalah jadi takut arrien sendiri terlupa cara nie jadi arrien tuliskan sebagai tutorial. Maybe dapat bagi manfaat kepada semua. Arrien tak tahu sama ada semua dah tahu cara nie or tak, but if tak boleh lah guna tuto arrien nie ye tak ?? :D
Tutorial ini ialah cara nak download lagu or mp3 dari SoundCloud. Selalunya org tak tahu yang sebenarnya lagu dari soundcloud boleh di download or maybe only me yg tak tahu?? haha whatever, so arrien nak share caranya coz sekarang nie arrien fan SoundCloud LOL XD

1. Open page SoundCloud.
2. Search lagu yang korang nak download.
3. Kemudian bila dah jumpa lagu yang korang nak download, click 'Share'
4. Next, copy code yang dia bagi yang arrien kotakkan merah itu.
5. Kemudian buka page SoundDrain pula.
6. Paste kan code yang korang copy dari SoundCloud dekat tempat download.
7. Kemudian tekan download, nanty dye akan keluar tajuk lagu yang korang download tu.
8. Right Click dekat tajuk lagu tu, then click 'Save link as..'
9. Nanty akan keluar tab untuk pilih dekat mana kita nak save/download lagu tu then click 'Save'.
10. Oke done :D Lagu yang korang nak download sudah selamat didownload ^_-
Good Luck :D
#PrayForMH370

4 ulasan:

후마이라 리~ Humaira Lee (◕‿◕✿) berkata...

Oh, baru tau.. sebenarnya unnie pun tak tau gak, btw thanks yup :)

Arrien::@man!:: berkata...

@후마이라 리~ Humaira Lee (◕‿◕✿) Haha same lah kita, mula2 sye pun xthu.. lps dah jumpa tuto nie di majalah baru tahu.. hehe oke u are welcome unnie :D

Mariatul Q berkata...

salam, cun lah tuto ni haha ty :-)

Arrien::@man!:: berkata...

@Mariatul Q haha :D

 
Copyright © .2011-2017. Inspired by Kio.All Right Reserved by Arrien Amani