Tutorial : Letak Background di Blog #2

by - 11:29 PTG



Tumblr_m7gwhsptrh1rbbn0mo1_500_large

Assalamualaikum :)

Lagi sehari dah nak start sekolah balik.. rasa macam baru semalam jer hari jumaat dan baru balik sekolah,cepat sungguh masa berjalan,Subhanallah ^_^



Malam nie update jugak coz ada orang yang tanya pasal tuto nie sebab takut tak sempat hari lain coz nak sekolah balik dah kan?? :D oke terus kepada tuto :

1. Dashboard > Template > Edit HTML.
2. Ctrl+F dan cari code body {
3. Copy code bawah nie.

Background-image:url(URL BACKGROUND);

4. Pastekan di bawah code yang cari tadi.
5. Preview and save.

Note:
MERAH : url background.
*Tuto nie bagi yang memang tak bubuh background cara nie oke and kalau ada bubuh background cara lain sila padam dulu yang tu baru ikowt tuto nie yea :D*

oke freebies background saye bagi kemudian oke ^_- Wassalam ..


You May Also Like

0 Comments