Tutorial: Background yang comel | I N F I N I T E

HOME OWNER TUTORIAL ARTWORK BLOGSKIN ASK.FM

Tutorial: Background yang comel


sAhabat SelamaNya... ^_^


Assalamualaikum semua.. hye hari nie saya nak buatkan tutorial untuk background yang comel...ha,mesti ramai yang nak bagi background blog dye jadi cantik kat,sebab itu pun salah satu faktor blog kita kelihatan cantik...

                      oke,now saya nak ajar kan cara nak buat background yang comel k,,..
                                 ha sapa yang nak ikot,sila,sila...jangan malu2...huhu ;)

1.Dashboard > Design >Add Gadget > Html/JavaScript

2.Kemudian korang copy and paste code bacground (CSS Code) yang comel tu dekat ruang Html/JavaScript tu ye,,,
   ~korang boleh dapatkan background yang comel2 tu kat <SINI> k.~

3.Ha dah siap, so korang boleh save ok...

4.Kalau menjadi komen2 lah yer..hehe :)

k,Wassalam *kalau ada masa saya buat lagi tutorial yang boleh mencantikkan blog korang k..;)*

Tiada ulasan:

 
Copyright © .2011-2017. Inspired by Kio.All Right Reserved by Arrien Amani