Tips Untuk Mendirikan Baitul Muslim.. | I N F I N I T E

HOME OWNER TUTORIAL ARTWORK BLOGSKIN ASK.FM

Tips Untuk Mendirikan Baitul Muslim..

 

Assalamualaikum semua.. ha korang dengar tak lagu blog sya kali nie.. lagu sudah cukup sudah.. :p *he ary tu arrien ko kta lagu tu xbest tpi knapa ko bubh kat blog ko?? apa arr ko nie..* @#hahaha ala relex arr bro2,girl2 smua.. ary tu mmg le sya kata xbest..tpi lirik dye tu yang best.. penuh ngan maksud2 yg tersirat doh...huhu#

oke2..dh melalut pnjang kembali pada tajuk oke..so ary nie sya nak share TIPS UNTUK MENDIRIKAN BAITUL MUSLIM... (heee ko kan muda lgi,ko dah gdik2 nk ckp2 psal kawin nie ekk).. ~maaf cik,sya just nak share ngn pembaca2 sya jer.. insyaallah dngn nie sya bleh perolh pahala.. ngee ~,~ huhu... jngn mrh...

oke kita terus ke tajuk yea....

1.Perkara yang baik haruslah disegerakan supaya dapat menjauhkan diri daripada makhsiat..

2.Mulakan dengan berbincang kepada ibu bapa dan dapatkan restu mereka. (Nak ambik haty ank      orang,ambik haty ayahnya dulu..huhu ;p )

3.Yakinkan mereka bahawa kita mampu untuk mendirikan baitul muslim.

4.Harus ada perancangan kewangan dan masa depan.
   ~carilah redha Allah s.w.t walaupun ketika mencari pasangan ^_^ ~

5.Bercinta itu fitrah dalam haty manusia,so pandai2 lah kawal diri..

huhu.. oke lah semua.. semoga tips nie bermanfaat untuk pasangan yg ingin mendirikan baitul muslim... hekhek.. walaupon tips dye simple yea.. ngeee ~,~


Tolong Clik <SINI> Jap!! TQ..

Tiada ulasan:

 
Copyright © .2011-2017. Inspired by Kio.All Right Reserved by Arrien Amani