Tutorial Button Like Facebook pada Sidebar Blog... | I N F I N I T E

HOME OWNER TUTORIAL ARTWORK BLOGSKIN ASK.FM

Tutorial Button Like Facebook pada Sidebar Blog...




 
Assalamualaikum... ;)

oke... malam nie sya rasa rajin pulak nak wat tutorial... #ceh study xrajin plk.:p# *oke abaikan..huhu*
kali nie ialah tutorial cara nak bubuh facebook like button dekat sidebar..


Itu cara-cara dibawah nie yer-->>

1) Sign in akaun blogger

2) Dashboard > Design > Add A Gadget > Html / Javascript

3) Tekan Ctrl+C untuk Copy kemudian paste kod di bawah pada ruang Html / Javascript tadi

 <iframe scrolling="no" frameborder="0" allowtransparency="true" style="border: medium none; overflow: hidden; width: 280px; height: 40px;" src="http://www.facebook.com/plugins/like.php?href=http://url-bloganda.blogspot.com&layout=standard&show_faces=false&width=280&action=like&font=arial&colorscheme=light&height=40"></iframe>

 Note : Gantikan perkataan yang dihighligtkan merah di atas dengan url blog anda. Letakkan topik yang ingin korang ajukan pada ruang title.

4.Save dan lihatlah hasilnya...

-->>Like dan comment kalau dah menjadi.. jangan lupe follow sekali yer :D


3 ulasan:

Fiona W berkata...

nak copy kod katas tu boleh? tak dapat copy laa. i like this tuto, simple n mudah.

Arrien ::@man!:: berkata...

@Fiona W boleh jer.. kalau nak copy,just tekan Ctrl+C ;)

Nureen Sofiya berkata...

jadi !!

 
Copyright © .2011-2017. Inspired by Kio.All Right Reserved by Arrien Amani