Tutorial Image Membesar Bila Cursor Sentuh.. | I N F I N I T E

HOME OWNER TUTORIAL ARTWORK BLOGSKIN ASK.FM

Tutorial Image Membesar Bila Cursor Sentuh..



Assalamualaikum semua ^^"

Pagi tadi arrien pergi hospital ambik darah and buat x-ray.. sebab saya kerap demam.. tapi keputusan ujian darah tu,tak tahu lah apa keputusan dye.. mintak-mintak lah takde apa2 yang serius... Amin... ha.. korang yang sihat tu jaga lah diri tu elok2 yea.. kalau sakit,cepat2 pergi klinik or hospital k... huhu

oke2... sebenarnya hari nie saya nak wat tutorial untuk korang..  huhu.. sekarang arrien tengah rajin nie,sebab tu lah arrien nak buat tuto untuk korang.. kalau arrien tak rajin karang,ha.. berusang lah blog nie...hehee

Kali nie tutorial nye ialah,IMEGE MEMBESAR BILA CURSOR SENTUH oke... huhu.. 
oke jom kita buat sekarang :- ^^

1.Open blog > Dashbord > desing > Edit HTML.

2.Kemudian korang tekan "Ctrl+F" serentak, and carikan code di bawah nie:-

 <head>

3.Lepas dah jumpa code yang tadi tu,korang copy code dekat bawah nie,and paste kan dekat BAWAH code   <head> tu yea... :- (nak copy tekan "Ctrl+C")

<style>
.post img:hover {
-o-transition: all 0.3s;
-moz-transition: all 0.3s;
-webkit-transition: all 0.3s;
-moz-transform: scale(1.2);
-o-transform: scale(1.2);
-webkit-transform: scale(1.2); }

4.Sekarang korang previen,and kalau takde erro... bolah Save!! ^^

Huhu.. selamat mencuba... Kalau dah jadi tu sudi2 kan lah untuk komen and Like yea.. :)
 
Copyright © .2011-2017. Inspired by Kio.All Right Reserved by Arrien Amani