No wonder it has the same vibe as Harry Potter :D | I N F I N I T E

HOME OWNER TUTORIAL ARTWORK BLOGSKIN ASK.FM

No wonder it has the same vibe as Harry Potter :D



Assalamualaikum ^_^

I'm sure a lot of peoples have watching this movie right? Fantastic beasts and where to find them. Hahaha i'm actually just finish watching this movie. Biasalah movie ''sedut-sedut" dari orang lain. So bukan tahu sangat dari mana asal usul cerita tu LOL. And i think this movie is not very famous like Harry potter right? or maybe not haha IDK. 

Tengok movie ni pun sebab ambil dekat kawan sebelum habis sem tu dan pakai ambik je sebab ianya 'MOVIE' dan dijadikan bekalan apabila bosan dekat rumah time cuti XD. Lepas 3minggu mereput dekat rumah dan tak tahu nak buat apa dah, pergilah godek-godek folder dan tengok ada movie yang belum tengok lagi. So bukak lah nak tengok. Bila dah dalam 10minit lebih kurang macam tu (or maybe less hehe) tengok watak utama keluarkan 'kayu' magik tu, terus arrien macam "eh, eh.. macam harry potter lah". okey takpe, so continue tengok sampailah dia sebut pasal Hogwarts dan Albus Dumbledore. Me tht like was like "Eh eh memang sama lah" hahaha

Dah habis tu tengok dia punya Nama director dan Writer. Lepas tu pergi bukak Harry potter dan tengok benda yang sama. Tengok-tengok memang sama Director dan penulisnya. Terus gelakkan diri sendiri tak henti-henti sebab rasa macam jakun sangat time tu. hahaha Patutlah time tengok cerita tu dok rasa macam tengok Harry potter je. Dah la memang suka tengok Harry Potter sampai tak tahu berapa kali ulang movie tu XD

Btw arrien memang suka movie-movie animasi macam ni..hahaha idk why. Lebih prefer movie animasi and lawan macam Superman, ironmen, Mission Imposible tu dari movie-movie Cinta. Kalau movie cinta-cinta suka tengok yang Thailand punya. And drama tak kesah asalkan bukan Malay Drama coz Malay Drama was like.... hurmmm.... hahahaha yeah..like that lah..

Okelah, sampai disini coretan merapu hari ni. Nak pergi sambung tengok K-drama. Actually nak pergi cari K-drama apa yang best selepas Strong Women Do Bong Soon dah habis. Anybody, ada suggestion? Cerita apa yang best? Kalau ada comment ye. bye 😉

5 ulasan:

Shahida Dzulkafli berkata...

Kalau drama Korea aksi.. Voice best dan Ohsem.. try lah tgk..

Arrien::@man!:: berkata...

@Shahida Dzulkafli wahhh mmg ramai yg cdgkan voice.. kawan2 pun sama.. orite! tq yea bg cdgn ^_^

Qbal Ramlan berkata...

super duper best movie ni😱😱

tapi tetp tak leh lawan Harry Potter.

Arrien::@man!:: berkata...

@Qbal RamlanBetul! Harry Potter is the best lah :D

Nurul Najihah berkata...

Tengok Ruler Master Of The Mask! Best sangat!

 
Copyright © .2011-2017. Inspired by Kio.All Right Reserved by Arrien Amani