Tutorial : Snow Effect in Blog.

by - 10:15 PTG

architecture, house, and snowing image
Assalamualaikum :)

Because baru-baru ni arrien ada tukar sikit-sikit stuff dekat blog ni, so benda-benda yang arrien 'buang' dari blog ni arrien buat as a tutorial untuk semua. Supaya kalau tetiba arrien rasa nak guna balik benda tu boleh arrien rujuk tuto sendiri je kan? 😁 Anda semua pun dialu-alukan untuk menggunakan tutorial ini kalau berminat ^_^

First at all, kalau korang perasan dekat blog arrien sebelum ni, ada snow effect warna putih. memang macam salji. best hehe. Kalau tak perasan, ni ada contoh gambar.

(Click gambar untuk lebih jelas)

Kalau korang click dekat ambar atas tu, korang akan nampak bintik-bintik putih dekat gamar tu. Sebab screenshot so maybe tak jelas so korang boleh try sendiri dekat blog korang.

This tutorial is just for :
Denim tempate/ Template designer.

1. Dashboard > Layout > Add a Gadget > HTML/ JavaScript
2. Copy this code
<script type="text/javascript" src="http://static.tumblr.com/57iv3tl/DNFmwu7uo/snowstorm.js">this.animationInterval = 70;
</script>

3. Paste kan dekat dalam kotak HTML/ JavaScript tu.
4. Save, and Preview!
5. Done. 😍

The very simple tutorial but can make your blog look more beautiful! ^_-

p/s: Kalau tak menjadi or ada problem, sila tinggalkan komen ye. Kalau menjadi pun, sila-sila tinggalkan komen ye 😘


You May Also Like

0 Comments