Tutorial : Affiliates Page in New Tab.

by - 1:27 PTG


♡◠‿◠♡ kawaiiful | via Tumblr
Assalamualaikum :)

Ada yang tanya macam mana nak buat affiliates page dekat tab baru. Means macam arrien sekarang tengah guna blogskin and kalau korang AFFIES yang dekat navigate arrien tu,dye akan ke page lain a.k.a dekat tab lain. Acuatly bukan blogskin jer yang boleh letak,but template designer pun boleh.Let's go! ^_^

1. Dashboard > New Blog.


2. Korang isi maklumat semua tu, kemudian Create Blog.
3. Then bila dah siap, korang tukarkan template designer ke template classic. Sila rujuk {TUTO} ini.
4. Dekat tuto yang arrien suruh korang rujuk tu,kan pada step 4 ada arrien katakan korang kena delate semua code dalam kotak Html tu kan? So korang delate semua and the yang paste tu, korang paste kan code affiliates tu. Untuk code korang boleh cari di blogskin, just search "Affiliates Page" or dekat mana-mana blog yang ada bagi freebies Affiliates Page.
5. Then Preview & save. Nie contoh affiliates page arrien.


6. Bila korang dah save, korang copy link blog yang menempatkan affiliates page tu & paste di navigate korang.

For Template Designer.
Just paste dekat navigate korang.

For Blogskin / Template Classic.
Sebelum korang paste dekat navigate korang, make sure dekat code navigate korang code dye macam nie;
<a class="linki" href="URL AFFILIATES PAGE">AFFIES</a>
Note :
Merah : Paste kan sama dengan code navigate korang. Tak faham rujuk {SINI}
Biru : Url blog yang korang create untuk buat affiliates page.
Oren : Tajuk.

P/s: Sorry kalau tak faham. tak tahu nak terang macam mana lagi. Kalau ada yang tak faham,tanya arrien oke :)


You May Also Like

1 Comments