Tutorial : Border di Sidebar #2 {Like Me}

by - 6:38 PTG


Assalamualaikum :)

Hye,tukar ke blogskin kembali. hehe,rindulah katakan. Bosan nanty arrien tukar ke template designer balik. :D Sebenarnye tuto nie dah lama direquest,waktu bulan puasa hari tu, kan blog arrien time tu guna template kan,so ada yang tanya macam mana nak buat border di sidebar macam arrien,so arrien buat tuto oke. Sorry coz lambat update ^^. Perhatian tuto nie arrien hanya buat di Denim template,so simple template arrien tidak tahu menjadi ke tidak. Korang try lah yea ;D


1. Dashboard > Template > Edit HTML.
2. Use Ctrl+F dan cari code nie ;
.sidebar .widget {
3. Dah jumpa? oke good. Bila korang dah jumpa,korang akan nampak ada beberapa code bawah dye kan? so copy code bawah nie dan gantikan dicode bawah code .sidebar .widget { tadi.
margin:5px 5px 1.0em;
padding: 5px;
border: 2px #FBC9C9 solid;
background:white;
}
4. Preview & Save. DONE!

Note :
Merah : Ketebalan border.
Biru : Warna border


You May Also Like

4 Comments