Tutorial : Cute icon di Bloglist.

by - 10:57 PG



Tumblr_mesj98woq91qfxocho1_500_large

Assalamualaikum :)

Kembali membuat tuto.. hehe... agak boring bila time cuti nie,so update blog jugak lah nampak gayanye nak hilangkan boring nie :D.. Kali nie tuto letak cute icon di bloglist.


Korang tahu kan blog list tu apa?? ish2 kalau tak tahu tu memang kes berat tu.. hehe..oke ikowt step nie :

1. Dashboard > layout > cari korang punya senarai bloglist > edit.

2. Kemudian unclick kotak icon  macam kat gambar bawah nie,than SAVE.


3. Open pulak template > Edit HTML.

4.Cari code bawah nie,nak cari tekan CTRL+F
]]></b:skin>
5. Dah jumpa?? good.. kemudian copy code bawah nie,
 .sidebar ul li {background:url("URL ICON ") no-repeat 2px .25em;margin:0;padding:0 0 3px 16px;margin-bottom:2px;text-indent:7px;line-height:1.3em;}
 6. Paste kan code yang korang copy tadi di atas code ]]></b:skin> tu.

7. Preview and Save.

Note : 
Warna merah tu tukarkan dengan url Icon korang oke!!
Takde Url Icon?? Nak yang comel-comel?? ambik di SINI yea :D

Wassalam ^_-



You May Also Like

0 Comments