Tutorial Blogskin : Header with Body. | I N F I N I T E

HOME OWNER TUTORIAL ARTWORK BLOGSKIN ASK.FM

Tutorial Blogskin : Header with Body.


Rilakkuma ^^ | via Tumblr
Assalamualaikum :)


Maksud adik nie macam mana nak bagi header & body sekali. Tapi dye tanya yang macam unnie ayuni punya,but arrien tak tahu unnie ayuni guna code apa,so here arrien akan buatkan tuto berdasarkan cara yang arrien selalu guna untuk buat blogskin yang header & body tu sekali. So arrien rasa problem yang adik nie hadapi ialah ada border diantara header dengan body,right?? i think so >< so arrien akan ajarkan macam mana nak hilangkan border yang tengah-tengah tu.But Maybe agak memeningkan -_-


But korang just maybe faham,kalau susunan code korang sama macam arrien :D

1. Dashboard > Template Edit HTML.
2. Use Ctrl+F and fine code </style> .
3. Then bawah code </style> tadi,akan ada code untuk header,
4. Then copy code nie untuk hilangkan border bawah bagi header.
border-bottom:none;
5. Paste di tempat code header korang,erkk.. like this;


6. Kemudian copy code nie untuk hilangkan border atas body.
border-top:none;
7. Paste di bahagian code body, like this :


8. Preview & save.
Sorry kalau korang tak faham,arrien yang buat tuto nie pun tak faham macam mana nak terangkan, so konklusinye "TRY & ERRO" untuk berjaya XD
So hasilnye,korang akan dapat macam nie :


Lastly, annyeong.. HIATUS BACK FOR EXAM ^_^

Cute  | via Tumblr

Tiada ulasan:

 
Copyright © .2011-2017. Inspired by Kio.All Right Reserved by Arrien Amani