Tutorial : Remove Like Button + Tweet Button & ect at Post Entry. | I N F I N I T E

HOME OWNER TUTORIAL ARTWORK BLOGSKIN ASK.FM

Tutorial : Remove Like Button + Tweet Button & ect at Post Entry.


kawaii
Assalamualaikum :)


Dulu arrien ada bubuh benda nie,but dye seperti mengganggu so arrien buang. Kebetulan pulak ada yang tanya macam mana nak buang Like button + Tweet button + G+1 Button yang ada disetiap post entry tu kan?? haha arrien rasa itulah maksud soalan dye,berdasarkan pemahaman arrien LOL >< lets go :D


1. Dashboard > Template > Edit HTML.
2. Tekan Ctrl+F serentak dan cari code nie:
  <data:post.body/>
3. Dah jumpa?? oke good :D now korang akan jumpa code yang lebih kurang macam nie di bawahnye : *but kalau korang code same macam arrien lah,and kalau korang tak jumpa code yg no 2 tu,korang cari lagi,mesti ada punya coz dye ada 2-3 code yang same sampailah korang jumpa code macam bawah nie dekat bawah code di no2 tu*
<iframe allowTransparency='true' expr:src='&quot;http://www.facebook.com/plugins/like.php?href=&quot; + data:post.url + &quot;&amp;layout=button_count&amp;show_faces=false&amp;width=90&amp;action=like&amp;font=arial&amp;colorscheme=light&amp;height=21&quot;' frameborder='0' scrolling='no' style='border:none; overflow:hidden; width:90px; height:21px;'/>

<b:if cond='data:blog.pageType != &quot;static_page&quot;'>
<a class='twitter-share-button' data-count='horizontal' data-related='' data-via='@iena_myungsoo97' expr:data-text='data:post.title' expr:data-url='data:post.url' href='http://twitter.com/share'>Tweet</a>
<script src='http://platform.twitter.com/widgets.js' type='text/javascript'/>
</b:if>
<g:plusone size='medium'/>
4. Bila dah jumpa,korang delete jer code yang macam di no .3 tadi.
5. Preview & save !
Done :D

p/s: Sorry kalau keterangan agak pelik LOL ><

Tiada ulasan:

 
Copyright © .2011-2017. Inspired by Kio.All Right Reserved by Arrien Amani