Tutorial : Disable Ctrl+U. | I N F I N I T E

HOME OWNER TUTORIAL ARTWORK BLOGSKIN ASK.FM

Tutorial : Disable Ctrl+U.


Cute
Assalamualaikum:)

Tuto nie ialah tutorial untuk disable kan penggunaan Ctrl+F & Ctrl+C pada keybord. But right click still can be use. XD LOL btw kalau nak tahu cara nak disablekan semua key and semua mak datuk benda-benda yang membolehkan orang curi kita punya code or entry.. boleh rujuk [SINI] hehe but ia hanya sesuai untuk blog yang takde tutorial coz nanti akan menyusahkan mengguna tutorial awak yea :)

Template designer
1. Dashboard >Template > Edit HTML
2. Tekan Ctrl + f serentak dan cari code <body>
3. Kemudian buang code <body> tu dan gantikan dengan code ni
<body onkeydown='return false;'>
Classic Template / Blogskin 

1. Dashboard > Template > Edit HTML
2. Tekan Ctrl + f serentak and cari code </style>
3. Next, copy code di bawah ni
<body onkeydown='return false;'>

4. Paste kan di bawah code </style> tadi.
5. Preview & save

Tiada ulasan:

 
Copyright © .2011-2017. Inspired by Kio.All Right Reserved by Arrien Amani