Arrien ambik Lesen Kereta! | I N F I N I T E

HOME OWNER TUTORIAL ARTWORK BLOGSKIN ASK.FM

Arrien ambik Lesen Kereta!


She Flies With Her Own Wings | via Tumblr
Assalamualaikum :)

Sape sini dah ada lesen kereta?? kakak2,abg2.. plz bg tahu arrien.. macam mana anda menghadapi & menadah telinga selama 5 jam untuk dengar taklimat? =_=" oke arrien tahu soalan arrien tu macam kepoyoaan dengarnya but memang arrien tak tahu apa. Ambik lesen kete nie pun secara tetiba, and tadi pun hampir-hampir lupa yang esok kena pergi dengar taklimat. Kalau tak sebab my mom yang bagi tahu pasal tu pagi tadi, memang esok 'kompen' kelam-kabut.hehe.
So sini, si budak lepasan SPM nie nak tanya lah awak2 semua. Macam mana nak ambik lesen kereta, kita takde abang yang ambik lesen kete (sbb dye malas,..ke penakut sebenarnya XD) yang boleh terangkan macam mana proses nak ambik lesen kete tu. haha .. nak harapkan kakak!? haha sampai kiamat pun arrien takde kakak.. hehe so plz, sesiapa yang sudi baca entry nie, terangkan .*aduish,malu betul nak tanya korang sebenarnya but takpe asalkan tak terpinga-pinga kemudian hari,ceh ><*
Agak2 esok time dengar taklimat, arrien bawak mp3 and dengar lagu Infinite time tu boleh tak? or on9 ke? haha sebab kalau dah sampai tahap bosan,ilmu2 yang dye akan cakap nanty,akan masuk telinga kanan keluar telinga kiri arrien. huhu time tu memang boleh mati kalau teruskan, (but sebelumnye tak pernah mati lagi lah bila bosan,,ngee) haha oke lah. saja je tulis entry nie sebab nak tanya korang je sebenarnya,uhuk.. mohon share ilmu yea! ^_-


7 ulasan:

sha dhira berkata...

hehe, tadah je telinga dear.. kalau penceramah tak boring, it's awesome..

lesen kereta..
- first ada ujian komputer (soalan dia semua ad dlm buku yg disediakan)
- dah lulus ujian komputer baru leh ke next step. lepas dah belajar nek keta dgn cikgu,

then ad test jpj ( ada dua bahagian) 1.bahagian litar (parking, 3 penjuru, bukit)
2.jalan raya

slmat belajar kereta dear..
Jemput singgah entry shad, Jom Aktifkan Mykad
#prayforpantaitimur

Tashira Sha berkata...

oh yes ceramah tu memang boring gila. Proses nak ambil lesen ni memang susah apalagi kalau first time nak bawak kereta. -.- hee

Nazriah Abu Samah berkata...

Yang pasal ceramah tu kena tadah teliga je lah. Haha. My experience, phone tak boleh sentuh dan kena silentkan. Cikgu memang awesome time tu. Nasib baik.

Ujian ada 2 bahagian. First, ujian buta warna dan second, ujian undang2 (50 soalan). Markah lulus 42 and above. Make sure buku yang arrien baca tu, buku contoh soalan. Baru senang nak lulus.

Tu je kot yang Riah tahu. Sebab ni pun baru nak start belajar dengan cikgu.

Good luck btw! <3

Izzati Amira berkata...

ceramah memang boring. tapi better you dengar aje lah dik. mungkin ada sedikit sebanyak ilmu yg berguna tu dia boleh share dgn kita..

datang dengan takde pengalaman langsung sebenarnya lagi bagus dari dtg sebagai org yg da mahir dengan kereta ni.

akak lulus ni. semalam ujian jpj nya. inshaa ALLAH seminggu lagi dapat lesen. hehe All the best!

Arrien::@man!:: berkata...

@Izzati Amira wahh..oke tq sis.. anyway congrt sbb dh lulus..huhu sye test computer pun blm.. hehe XD

Harry Lyn berkata...

Saya baru habis kursus kpp.tgl nak ujian komputer je lagi.lepas lulus nnti,nak buat apa ek.sebab saya blum ada cikgu lagi :( blh explan

Arrien::@man!:: berkata...

@Harry Lyn Lps lulus ujian komputer, agent or tmpt yg awak dftr tu akan suruh bg gambr untuk buat lesen L, then bile dh siap L.. akan ad latihan pertama selama 5 jam.. selepas tu latihan selama 2 jam sampai cukup 10 jam.. lps 10 jam akan ad test sebelum JPJ.. then JPJ and done! hehe :D

 
Copyright © .2011-2017. Inspired by Kio.All Right Reserved by Arrien Amani