Tutorial: Latak lagu dari youtube di Blog.. | I N F I N I T E

HOME OWNER TUTORIAL ARTWORK BLOGSKIN ASK.FM

Tutorial: Latak lagu dari youtube di Blog..

 
Assalamualaikum.

Hye korang,memandangkan arrien tengah bosan,and duduk sorang2 tak tau nak wat ape..jadi arrien nak wat tuto macam mane nak letakkan lagu dalam blog dari utube..sebelum tu korang CLICK sini sekejap..

oke ikowt langkah2 dibawah nie yea>>

1.Sign in> Dashboard>Layout> Add a Gadget> HTML/JavaScript.

2.Copy and paste code yang dekat bawah nie dalam HTML/JavaScript tdi tu.

<object width="160" height="25"><param name="movie" value="Url Lagu autoplay=1&&color1=0xffffff&color2=0xffffffamp;hl=en_US&amp;autoplay=1" /><param name="allowFullScreen" value="true" /><param name="allowscriptaccess" value="always" /><embed src="Url Lagu autoplay=1&&color1=0xffffff&color2=0xffffffamp;hl=en_US&amp;autoplay=1" type="application/x-shockwave-flash" width="160" height="25" allowscriptaccess="always" allowfullscreen="true"></embed></object>

 3.Open youtube and carilah lagu yang korang nak letak dekat Url Lagu tu....
4.Then korang click Share


5.Kemudian click:
1. Embed 
2.Use old embed code


6. Patu korang cari and ambik code yang macam arrien merahkan dekat picture nie..


*make sure ambik sampai tanda soal tu tau!!..

7.oke sekarang korang copy code tu and paste kanlah Url Lagu tadi tu..
dan dah siap korang boleh save..

Done! :D

*Like and comment yea kalau menjadi :)

2 ulasan:

Aida Omar berkata...

Good tuto arrien.. bermanfaat untuk blogger yang teringin nak pasang lagu dalam blog :)

Arrien ::@man!:: berkata...

:) thankz.. sharing is caring kan.. hehe :D

 
Copyright © .2011-2017. Inspired by Kio.All Right Reserved by Arrien Amani