Tutorial:Letak Link Dalam Post.. | I N F I N I T E

HOME OWNER TUTORIAL ARTWORK BLOGSKIN ASK.FM

Tutorial:Letak Link Dalam Post..

Assalamualaikum.

Hye,hari nie arrien nak buat tuto mengenai bagaimana cara nak letak LINK dalam blog,sesetengah blogger ada lagi yang tak tahu macam mane nak letak link dalam blog kan.. terutama sekali yang new blogger... Lagipon tuto nie kawan arrien yang "Satu kelas,Satu sekolah"yang mintak arrien buat this tuto..hehe :D

Oke jom,arrien tunjukkan cara2 nak letak link dalam post.Sebelum tu korang click nie sekejap>>CLICK. oke,Ikowt tuto dibawah nie>>

1.Highlightkan ayat yang korang nak masukkan Link tu.

 2.Click perkataan LINK.


3.Masukkan url *blog/page or anything ur want put.just 1url oke*


4.Than click OK.


Oke done!!,nanti perkataan yang korang highlight kan tu jadi tulisan warna biru kan?.. so tu maknenye korang dah berjaya letakkan link kat ayat tu...

oke selamat mencuba!!.Kalau ada yang tak faham,tanya arrien cepat2 yea :
Do like and comment oke ;)


Tiada ulasan:

 
Copyright © .2011-2017. Inspired by Kio.All Right Reserved by Arrien Amani