Tutorial : Billy Player. | I N F I N I T E

HOME OWNER TUTORIAL ARTWORK BLOGSKIN ASK.FM

Tutorial : Billy Player.


Assalamualaikum :)

Tadi arrien pergi bukak CBox and follow orang2 yang tinggalkan link mereka di CBox arrien tu..hehe.. tetiba arrien ternampak satu reques tuto dari kak wafa.. sorry yea kak,lambat buat.. baru perasan ad permintaan tuto kat CBox tadi,maklumlah lame sangat tak bukak CBox tu :D

Kak wafa mintak arrien buat tuto music player yang macam kat blog arrien nie.. ky arrien rasa maksud kak wafa tu,billy player yang arrien guna nie kowt..


Oke jom ikowt cara nye :

1.Mula-mula click SINI dulu.
2.Dye akan keluar satu page untuk korang letak link mp3 ky. Untuk dapatkan link mp3 pulak,korang click SINI. Korang cari je lagu apa yang korang nak letak.. Taip je dekat tempat cari tu...
3.Kemudian bila dah jumpa lagu yang korang nak tu,korang click tajuk lagu tu.. and scroll bawah sikit dan korang akan jumpa code HTML Embed kan?? korang copy code tu semua..

4,Next jangan paste lagi tau.. korang paste dulu code HTML Embed tu di Notepad dulu ky.
5. Pastu korang cari code yang bermula dari (http:// hingga .mp3).. Like this-->>


6.Korang copy code tu and pastekan di Billy player punya box-->>


Note:
1.Pastekan code mp3.
2.Tick auto play.
3.Click Generate code.
 7.Nanti dia akan keluar code dan ada dengar bunyi lagu kan?? copy semua code yang keluar tu.


 8.Paste kan code tersebut di HTML/JavaScript.
9.Oke siap,cer tengok.. jadi tak?? hehe.. harap menjadi ye ^^
Kalau still tak faham sila tanya arrien yea :)

wassalam ^_^

5 ulasan:

#JemahAwesome berkata...

Jom join? http://teenagersareawesome.blogspot.com/2012/11/giveaway-gempak-cuti-sekolah.html

Arrien ::@man!:: berkata...

Insyaallah :)

Nur Halimatun berkata...

salam. hi awak. boleh tak buat tuto mp3 kat blogskin. dah cuba tp tak boleh :(

Arrien::@man!:: berkata...

@Nur Halimatun wsalam , hai cuba awak tengok dkt list tutorial coz saye ada buat yg lain punya but still untuk ltak dkt blogskin, cuba check yea coz skarang sye tak boleh nak buat tuto baru.. I'm buzy now with SPM :)

Hanis Mira berkata...

@Arrien ::@man!::
Tak bleh lah kak...:( dah cuba dan bazir byk masa tuk ni...

 
Copyright © .2011-2017. Inspired by Kio.All Right Reserved by Arrien Amani