17012014. | I N F I N I T E

HOME OWNER TUTORIAL ARTWORK BLOGSKIN ASK.FM

17012014.


peace Luhan
Assalamualaikum :)
Sebenarnya sekejap satgi arrien ada tuisyen, but elok jer tengah on9 sekejap my mom bagi tahu kata hari nie tuisyen takde, so alang-alang dah on9 nie terasa pulak nak update time bosan-bosan nie XD Nie pasal kisah semalam, semalam time boring2 arrien pergilah selongkar photoshop coz dah lama tak bukak PS. Maka jadilah 2 poster dibawah nie selepas diselongkarnya PS tu oleh arrien ><

Dibuat tengah hari semalam, konon nya nak buat poster yang ada banyak kesan texture but lepas mencuba berbagai-bagai texture still dah sesuai dengan gambar tu, last 2 texture jer yang sesuai. Satu yang tulisan atas poster tu and satu lagi yang gambar rama-rama tu. Memang simple sangat-sangat, nampaknya arrien memang tak pandai lagi dalam buat poster yang menpunyai banyak kesan texture ~~!
Poster nie pulak arrien buat malam semalam, eh bukan malam but tengah malam. Dalam pukul 12.30 pagi. Haha dalam mengantuk-mengantuk menggagahkan juga buat poster tu coz memang setiap malam arrien akan on lappy dan semalam keluar balik kampung, malam baru sampai rumah. Jadi terus on lappy. Mula2 cadang nak download Exo's showtime ep8, elok2 tengah download my mom off wifi. LOL coz my mom tak tahu yang arrien tengah guna. Jadi dah takde internet bukak PS je lah. Kalau nak dibandingkan poster nie dengan The Destiny tu, arrien rasa The Destiny oke lagi coz nie simple. Kalau tak arrien nak buat gambar Lkim yg kecil tu yang warna hitam putih, but entah macam mane tak boleh pulak nak jadikan gambar yg kecil tu hitam putih. Disebabkan mengantuk tahap tak tahan, Jadi arrien buat je mana yang boleh. So hasilnya, sangat membanggakan pada arrien coz first time buat poster macam tu and tambahan buat dalam keadaan mengantuk. hehe 
Apa-apa pun memang nak kena belajar banyak lagi untuk mahirkan buat poster nie, Gara-gara 3 minggu tak buat poster selepas last poster yang arrien buat waktu cuti dulu iaitu, Baozi-ge, Miracle in December & My Girl [Boleh tengok di SINI] terus rasa macam dah hilang idea haha, tak boleh jadi nie.. Kadang-kadang kena practice nie. Huhu

2 ulasan:

Mrs. Wordy berkata...

OMEEE Luhaaan >.<
Welcome to join and good luck : http://paigecaiden.blogspot.com/2014/01/click-click-giveaway-for-excotics-by.html

Arrien::@man!:: berkata...

@Mrs. Wordy tq for invited me, but im already join that GA :)

 
Copyright © .2011-2017. Inspired by Kio.All Right Reserved by Arrien Amani