Tutorial : Disable Click on Image. | I N F I N I T E

HOME OWNER TUTORIAL ARTWORK BLOGSKIN ASK.FM

Tutorial : Disable Click on Image.



Assalamualaikum :)

Nak buat tuto yang susah-susah mengambil masa yang lama, so arrien just nak buat tuto yang maybe kebanyakkannye blogger sudah tahu. But bagi yang tak tahu or maybe newbies boleh la tengok tuto nie untuk cara disable click on image. Kebanyakkan orang,walaupun dye dah disable right click,but orang lain masih boleh click gambar and ambil gambar diblog dye. So kalau yang taknak gambar dye daripada diambil,boleh ikowt tuto nie. So simple :D

1. Post > Upload gambar kedalam post.
2. Bila gambar dah keluar dekat post, click pada gambar and gambar akan menjadi biru right? oke good. Then perhatikan dekat atas yang Link tu berwarna biru kan? so click Link tu supaya warna biru itu hilang.


3. Oke done! :D
*P/S : Sebenarnye ada cara lain but cara nie yang paling mudah,and selamat..hehe XD*



 
Copyright © .2011-2017. Inspired by Kio.All Right Reserved by Arrien Amani