Tutorial : Sparkle Hover. | I N F I N I T E

HOME OWNER TUTORIAL ARTWORK BLOGSKIN ASK.FM

Tutorial : Sparkle Hover.


welcome :)
Assalamualaikum :)


Btw arrien nak mintak maaf kepada yang mengrequest tuto nie coz lambat buat tuto. Bukan malas but tak sempat nak buat. Spaekle hover tu apa? oke contoh kalau korang perasaan dekat template arrien yang warna pink sebelum nie,kalau halakan cursor ke navigate,korang akan nampak kilauan-kilaun dekat situ kan, and sebenarnye kalau korang punya header yang jenis boleh click,kalau korang halakan ke header..sparkle tu akan ada.So here arrien akan buatkan tuto nye. :)


| CLICK IMAGE TO SEE PREVIEW |

1. Dashboard > Template > Edit HTML.
2. Tekan Ctrl+F serentak dan cari code /* Content
3. Next copy code nie :
a:hover {
background:url(http://a.deviantart.net/avatars/s/p/sparklesplz.gif?1) ;background-repeat: repeat;
}
4. Paste atas code  /* Content tadi.
5. Save!. Done ^_^
Esok adik-adik Form 3 and akak-akak Form 5, Trial kan?? *kalau tak silap arrien lah kan,coz esok kat sekolah arrien f3 and f5 trial XD* so good luck yea kepada yang akan exam esok. Wish me good luck to for exam add math tomorrow ^_-

4 ulasan:

♛ Δnayuhanis ♛ berkata...

akk , untuk blogskins ade x ?

Arrien ::@man!:: berkata...

@♛ Δnayuhanis ♛ Tak tahu lah dik,coz akak belum cuba lagi.. nanty akak try dekat blogskin..kalau menjadi akak buatkan tuto :)

ejulz berkata...

terbaek.. :)


Bantuan anda diperlukan.. plizz "Bantuan anda diperlukan.."

Arrien ::@man!:: berkata...

@ejulz oke.. :)

 
Copyright © .2011-2017. Inspired by Kio.All Right Reserved by Arrien Amani