Tutorial : Put Favicon. | I N F I N I T E

HOME OWNER TUTORIAL ARTWORK BLOGSKIN ASK.FM

Tutorial : Put Favicon.


Personal tumblr dedicated to Kpop boys
Assalamualaikum :)

Exam sungguh memenatkan.. so memang takde masa nak update blog kalau hari sekolah.. nie pun saja curi-curi coz letih la kalau asyik menghadap buku.. LOL lagi pun sabtu nie sekolah ganti.. aduh,memang lemah kalau ada extra-extra hari sekolah nie~~ XD btw,Tuto nie direquest oleh someone..
Ada yang belum tahu favicon tu apa?? tengok gambar nie, yang dalam kotak merah tu la favicon oke :D


Follow this step:
1. Dashboard > Layout.
2. Kemudian cari kotak Favicon > Click Edit.

3. Choose File > select your picture > open.


4. Then dye akan upload sendiri. So make sure gambar yang korang pilih telah keluar dan gambar itu tidak melebihi 100KB.


5. Now,save! ^_^

Note : 
Kalau tiada gambar sendiri yang tidak melebihi 100KB,boleh download gambar dari SINI and uploadkan :)

2 ulasan:

aisyah fashadeland berkata...

tapi... mana nak cari favicon tu ? means mana nak download tu ? sebab kalau nak guna gambar sendiri , gambar terlalu besar

Arrien ::@man!:: berkata...

@aisyah fashadeland owh that means awak mesti crop gambar awak menjadi kecil or kalau nak senang boleh cari disini > http://pixel-diary.tumblr.com/tagged/pixel
or dekat my freebies icon :)

 
Copyright © .2011-2017. Inspired by Kio.All Right Reserved by Arrien Amani