Tutorial : Buang Word Verification. | I N F I N I T E

HOME OWNER TUTORIAL ARTWORK BLOGSKIN ASK.FM

Tutorial : Buang Word Verification.



Tumblr_mc2iexkof71r2uck5o1_500_large

Assalamualaikum :)

Memang dah lama arrien tak buat tuto.. tambah2 lagi sekarang nie arrien hiatus.. so memang jarang update.. but kali nie nak buat tuto about Buang Word Verification. Sesetengah blog kan ad word verification nie kan,so karang kena tahu terutama sekali kepada newbies...bahawa benda tu sangat tidak disukai oleh para blogger,cuz dia menyusahkan.. jadi kepada yang selalu join segmen or GA,arrien syorkan korang buang benda tu bagi orang mudah nak comment kat blog korang.. Jap2,ad sesiapa yang still tak tahu lagi word verification tu ap?? tengok gambar bawah nie>>


Ikowt step bawah untuk buang:

1.Dashboard > Setting > post and comment.

2. Korang scroll bawah sikit and cari perkataan Show word verification

3. Dah jumpa?? good. Kemudian click NO


4.click SAVE SETTING! Done :)





7 ulasan:

Nao Mei berkata...

Cik akak suka tutor nie..hihi...cik akak lama dah buang word tu..sebab mula2 dulu..ade rakan blogger komen..susah nak komen kalau masih letak butang tu..hihi..alhamdulilah cik akak try buat...berjaya...

Iyraa Cariyno berkata...

jom join dan memeriahkan segmen ni

http://iyraacariyno.blogspot.com/2013/01/segmen-who-is-lucky-one-by-hanna-kk.html

Arrien ::@man!:: berkata...

@Nao Mei alhamdulillah..betul tu..kalau ad bnda tu sush skit.. :)
@Iyraa Cariyna..tq jemput sye..insyaallah kalau smpat sye join :)

pija hafeelin berkata...

natang too dlu mgngu heee dh cmpk dia jauh2 da

ELFarahin berkata...

Hahaa...! kyute je image tu. follow u Inspirit! :D

Arrien ::@man!:: berkata...

@pija hafeelin.. haha good3.. :D
@ELFarahin.. tq.. ^_-

Mymy Mushie berkata...

jom join , hadiah hampir RM300 ....

http://mymymushie.blogspot.com/2013/02/big-giveaway-by-cikgu-fizi-fizgraphic.html

 
Copyright © .2011-2017. Inspired by Kio.All Right Reserved by Arrien Amani