Tutorial : Ayat Bergerak di Menu Tab. | I N F I N I T E

HOME OWNER TUTORIAL ARTWORK BLOGSKIN ASK.FM

Tutorial : Ayat Bergerak di Menu Tab.


kawaii

Assalamualaikum :)

Kepada yang request tuto nie,sorry yea coz lambat buat,faham-faham la kan arrien hiatus :) Bagi yg tak tahu ayat bergerak di menu tab tu,cer korang tengok dekat tab yang korang bukak blog arrien nie, ada ayat (Blog Arrien Amani / Inspirit / Exotict) yang bertukar-tukar kan,ha yang tu lah :D


Template Designer.
1. Dashboard > Layout > Add a Gadget > HTML/JavaScript.
2. Copy code ni :
<script language="JavaScript">
var a1 = " TITLE1 ";var a2 = "TITLE2 ";var a3 = " TITLE3";
var a4 = " TITLE4"; var a5 = "TITLE5"; var a6 = "TITLE6 ";
var a7=" TITLE7";var a8 = " TITLE8";
var delay = 0400;
b1();b2();b3();b4();b5();b6();b7();b8();
function b1() {ID = setTimeout("b2()",delay);document.title = (a1);}
function b2() {ID = setTimeout("b3()",delay);document.title = (a2);}
function b3() {ID = setTimeout("b4()",delay);document.title = (a3);}
function b4() {ID = setTimeout("b5()",delay);document.title = (a4);}
function b5() {ID = setTimeout("b6()",delay);document.title = (a5);}
function b6() {ID = setTimeout("b7()",delay);document.title = (a6);}
function b7() {ID = setTimeout("b8()",delay);document.title = (a7);}
function b8() {ID = setTimeout("b1()",delay);document.title = (a8);}
</script>
3. Paste dalam kotak HTML/JavaScript tadi.
4. Save.

Template Classic / Blogskin.
1. Dashboard > Template > Edit HTML.
2. Use Ctrl+F dan cari code ni
<script type="text/javascript">
3. Then copy code nie
<script language="JavaScript">
var a1 = " TITLE1 ";var a2 = "TITLE2 ";var a3 = " TITLE3";
var a4 = " TITLE4"; var a5 = "TITLE5"; var a6 = "TITLE6 ";
var a7=" TITLE7";var a8 = " TITLE8";
var delay = 0400;
b1();b2();b3();b4();b5();b6();b7();b8();
function b1() {ID = setTimeout("b2()",delay);document.title = (a1);}
function b2() {ID = setTimeout("b3()",delay);document.title = (a2);}
function b3() {ID = setTimeout("b4()",delay);document.title = (a3);}
function b4() {ID = setTimeout("b5()",delay);document.title = (a4);}
function b5() {ID = setTimeout("b6()",delay);document.title = (a5);}
function b6() {ID = setTimeout("b7()",delay);document.title = (a6);}
function b7() {ID = setTimeout("b8()",delay);document.title = (a7);}
function b8() {ID = setTimeout("b1()",delay);document.title = (a8);}
</script>
4. Paste dekat atas code yang korang cari di no.2 tadi.
5. Save.
P/S : Kalau code <script type="text/javascript"> yang korang cari ada 2, cuba satu-satu. Means kalau korang cuba dekat code yang pertama korang jumpa & then bila save & preview tak menjadi, so cuba dekat code yang kedua pula. Dia mesti akan menjadi :)

Note
Merah : Title blog korang.

3 ulasan:

Pikah berkata...

thanks for the tuto ^^

Arrien::@man!:: berkata...

@Pikah u are wel :)

Sharifah Amarina berkata...

Akak punye takde pun script type=text/javascript tu mcm mana ?

 
Copyright © .2011-2017. Inspired by Kio.All Right Reserved by Arrien Amani