Tutorial Blogskin : Image Border at Entry Only. | I N F I N I T E

HOME OWNER TUTORIAL ARTWORK BLOGSKIN ASK.FM

Tutorial Blogskin : Image Border at Entry Only.


(1) Tumblr

Assalamualaikum :)

Selalunya kalau guna blogskin & kita letak code border untuk gambar dia akan jadi semua gambar ada border,tak kira di sidebar or dekat mana-mana saja yang ada border. So arrien nak tuto macam mana nak bagi gambar di post entry je yg berborder, Lagi pun memang ada request,tapi dah lama..hehe :D

1. Dashboard > Template > Edit HTML.
2. Use Ctrl+F and fine code </style>
3. Next, copy code nie :  
#post img{max-width:540px;padding:3px;margin-bottom:5px;border:1px solid #ddd;
}
4. Paste kan di atas code </style> tadi.
5. Preview & Save.

Note :
Merah : Tukarkan dengan code entry korang seperti kalau code entry korang <div class='Luhan'> so tukarkan yang merah tu ke Luhan.


 
Copyright © .2011-2017. Inspired by Kio.All Right Reserved by Arrien Amani