Apa itu PSD Colouring??! | I N F I N I T E

HOME OWNER TUTORIAL ARTWORK BLOGSKIN ASK.FM

Apa itu PSD Colouring??!


MYUNGSOO | via Tumblr
Assalamualaikum :)

Disebabkan masuk kali nie arrien bukak Ask.fm arrien,ada dua orang yang tanya, Psd colouring tu apa??. so arrien ambil keputusan untuk explainkan. hehe :D Tapi apa yang arrien terangkan ini berdasarkan fahaman arrien ye :)

Oke like this, PSD colouring ialah satu document colour yang kita guna untuk mengubah warna gambar asal ke warna dalam document tu. Seperti ini :


Nampak tak perbezaan antara dua gambar tu, before & after. That means gambar asal seperti di before tu and then,selepas kita tambah psd colouring tu dye akan menjadi seperti di after. PSD Colouring nie juga bertujuan untuk mencantikkan gambar. Korong boleh download bermacam-macam jenis PSD Colouring dari blog,or tumblr. Sangat banyak jenis PSD Colouring nie, ada yang untuk cerahkan gambar,ada yang untuk gelapkan gambar and macam-macam lah :D Kalau korang tak tahu nak guna,boleh rujuk TUTO nie ^_^

Oke yang tu je lah yang arrien boleh explainkan berdaras apa yang arrien hafam,hope membantu. Kalau ada apa-apa just tanya di Ask.Fm oke. Seelok-eloknye kalau tanya soalan tu,tinggalkan link blog sekali oke ^_-

Tiada ulasan:

 
Copyright © .2011-2017. Inspired by Kio.All Right Reserved by Arrien Amani