Tutorial PS : Border Keliling Gambar. | I N F I N I T E

HOME OWNER TUTORIAL ARTWORK BLOGSKIN ASK.FM

Tutorial PS : Border Keliling Gambar.



Assalamualaikum :)
Tutorial nie telah lama direquest,kalau tak silap dua bulan yang lepas. Sorry ye kepada yang request tuto nie coz lambat update. :) Actually tuto nie bukanlah namanya border keliling gambar,tapi stroke kalau dalam PS. Tapi bagi memudahkan orang faham,so arrien pun bubuh tajuk seperti diatas :D Border tu ialah korang tengok gambar diatas,yang border warna putih keliling gambar tu. Dan kalau bagi siapa yang memang selalu guna PS dia akan tahu benda nie,but bagi yang newbie boleh la rujuk tuto nie kalau tak tahu ^_^

1. Open your PS > File > Open > open gambar yang awak nak letak border.
2. Follow tuto INI untuk buang background gambar.
3. Next, click Add a Layer Style.

4. Then,pilih Stroke.

5. Bila korang dah pilih stroke,nanty akan ada keluar satu tab.right? so korang boleh ubah size,color or whatever yang korang suka untuk border tu.Bila dah sudah semua tu,click ok.

6. Done :) Kalau nak save, File > Save As > tukar jenis PNG or JPG.

Tiada ulasan:

 
Copyright © .2011-2017. Inspired by Kio.All Right Reserved by Arrien Amani