Tutorial: Buang Tarikh di Atas Post Title. | I N F I N I T E

HOME OWNER TUTORIAL ARTWORK BLOGSKIN ASK.FM

Tutorial: Buang Tarikh di Atas Post Title.


Assalamualaikum n selamat malam :D

Hari nie arrien nak buat tuto lagi untuk korang sementara tengah tunggu selesai download photoshop dalam my friend punya lappy nie..huhu ambik kesempatan untuk menulis jap :)... Sebelum tu arrien nak ucapkan thankz banyak-banyak kepada all my follower yg sudi follow and baca entry dekat blog arrien yg naif nie.. huhu terharu la jugak *^_-... thankz a lot yea korang.. arrien harap korang terus bagi support kat blog arrien yg tak seberapa nie.. :')

oke lah,kembali kepada tajuk,hari nie arrien nak buat tuto about Buang Tarikh di Atas Post Title.. mungkin ada yg tak suka ada dia punya tarikh kat atas title tu kan,so..
Terus follow cara di bawah nie yea-->>

1. Dashboard > Layout.
2. Kemudian korang click EDIT dekat Catatan Blog tu yea (tak paham rujuk gambar di bawah)


3. Next dia ada keluar page macam bawah nie kan??

*Sorry susah nak Scrinprinte sebab guna notebook jer --"*

4.Korang click dekat tempat yang arrien tunjuk dalam gambar kat atas tu,yg arrien suruh Click tu..
(daripada ada tanda tick dekat dalam kotak tu,korang clickkan bagi takde ye :D)

5. oke now,done... korang boleh terus save.. and tengoklah,jadi kew tak ye :)
  • Hope korang paham with this tuto,,, Selamat mencuba :D
Tak jadi or tak paham,cepat2 tanya arrien ky ^_-






1 ulasan:

CikLa Shahril berkata...

Ohh... begitu ye... nice tuto

 
Copyright © .2011-2017. Inspired by Kio.All Right Reserved by Arrien Amani