Tutorial : Private CBox. | I N F I N I T E

HOME OWNER TUTORIAL ARTWORK BLOGSKIN ASK.FM

Tutorial : Private CBox.




Cherrywaffles | via Tumblr
Assalamualaikum..

Hye jumpa lagi di entry ke-2 arrien untuk ary nie :D taknak cakap banyak ary nie arrien nak buat tutorial Private ShoutBox sebab dah lame kan arrien tak buat tuto.. so ary nie arrien nak buat..Sebelum tu,tahu apa dye Private CBox?? tak tahu?? tengok gambar yang dalam kotak hitam tu... tulah CBox :D



Oke jom lihat tuto:
  • Log In > Dashboard > Design 
  • Korang bukak balik code CBox korang tu ky..
  • Kemudian korang cari dekat code Cbox korang tu,code yang macam bawah nie..
width="200" height="125"


  • Kemudian tukarkan height jadi "0",jadi macam nie-->>
 width="200" height="0"


Oke done :)
if sudi like and comment ky :)


Tiada ulasan:

 
Copyright © .2011-2017. Inspired by Kio.All Right Reserved by Arrien Amani