Tutorial : Put Korean & Japanese Number. | I N F I N I T E

HOME OWNER TUTORIAL ARTWORK BLOGSKIN ASK.FM

Tutorial : Put Korean & Japanese Number.



Tumblr_mjh8z3aa6w1r9u70ro1_500_large

Assalamualaikum :)


Good morning u all.. entry bersemangat pagi nie.. hehe dah lama tak buat tuto so, see the title and lets do it bagi sesiapa yang nak buat.. :D


Template Desingner
1. Dashboard > Layout > Add a Gadget > Html/ JavaScript.
2. Copy code dekat bawah nie.

<style>
#labelList {}
ul#label-list {
text-align:justify;
margin-left:-38px;
margin-top: -10px;
}
ul#label-list li {
display:inline;
}
ul, li {
list-style-type: hangul;
}
</style>
<li>text<li>
<li>text<li>
<li>text<li>
3. Kemudian pastekan code tu kedalam ruang Html / JavaScript tu.
4. Save.

Template Classic/Blogskin.
1. Dashboard > Template.
2. Tekan Ctrl+F dan cari code </style>
3. Kemudian copy code nie.


#labelList {}
ul#label-list {
text-align:justify;
margin-left:-38px;
margin-top: -10px;
}
ul#label-list li {
display:inline;
}
ul, li {list-style-type: hangul;
}
4. Pastekan di atas code yang korang cari tadi.
5. Lepas tu korang copy pulak code nie.

<li>
6. Pastekan di sebelah ayat yang korang nak letak nombor tu .
7. Preview and save!.

Note:
Pink : Boleh tukar hangul (korean) atau hiragana / katakana (Japanese)
Oren (template disegner) : Ayat korang.





Tiada ulasan:

 
Copyright © .2011-2017. Inspired by Kio.All Right Reserved by Arrien Amani