Tutorial : Put copyright. | I N F I N I T E

HOME OWNER TUTORIAL ARTWORK BLOGSKIN ASK.FM

Tutorial : Put copyright.



Tumblr_mgw3yziuvp1ruah4oo1_500_large

Assalamualaikum :)

Tengah boring,so nak buat tuto untuk korang.. :D put copyright.. copy right ada dua jenis yang arrien akan ajarkan, iaitu copyright jenis gambar and lagi satu copyright ayat.


Copyright Gambar
1. Dashboard > Template > Edit HTML.
2. Ctrl+F dan cari code #footer {
3. Kemudian copy code bawah nie

width:800px;
height:290px;
background-image:url(URL IMAGE);background-position: bottom center;
clear:both;
margin:0 auto;
padding-top:0px;
}


4. Pastekan dengan menggantikan code dibawah #footer { tu tadi.
5. Tak faham?? tengok contoh nie


6. Preview and save.

NOTE:
BIRU: Ubah ikut kesesuaian.
MERAH: Url image korang.

Copyright Ayat
1.  Dashboard > Template > Edit HTML.
2. Ctrl+F dan cari code </body>
3. Copy code nie

<center>Copyright &#169; . All Right Reserved by <a href='http://yoururlblog.blogspot.com'><b>Your Name</b></a></center>

4. Kemudian paste kan atas code </body> tadi.
5. Preview and Save.

NOTE:
BIRU: Url blog korang.
MERAH: Nama korang





1 ulasan:

EyRrA ZeRrA berkata...

http://eyrrazerra.blogspot.com/2013/04/segmen-cerita-saya-paling-ohsem-by.html

Mari join segmen yang Eyrra buat ni... Jom menjadi pengarah filem dalam segmen Eyrra ni.. Buat entry yang ringkas n padat jalan ceritanya... Mari mari mencuba... siapa kah cerita yang paling ohsem antara-antara blogger yang join segmen Eyrra ni...

 
Copyright © .2011-2017. Inspired by Kio.All Right Reserved by Arrien Amani