Tutorial How to Download Blogskin | I N F I N I T E

Tutorial How to Download Blogskin


Hye Assalamualaikum,..

Hari nie arrien nak tunjukkan tuto macam mane nak download blogskin bagi new blogger yg nak guna blogskin... *dulu arrien pon tak reti,selepas dah mencuba dan cube akhirnye reti haha..so nak turunkan kat korang pulak..hehe*

Oke lets ikowt tuto nie:
1.Korang pergi ke page >NIE<
2.Lepas tu korang pilih lah mana2 blogskin yang korang suka,contohnye macam nie:-


3.Lepastu korang scroll bawah skit and tick Blogger main untuk download. Contoh macam nie:-


4.Kemudian korang open skin yg korang dah download tadi tu.. Like this;-


5.Kemudian dye akan keluar dalam notepad,jadi korang copy all the code and pastekan dekat templet korang yea..


Oke done,korang boleh la adit2 templet tu bagi lagi menarik yea...oke selamat mencuba!!.. :)
komenlah kalau sudi :)





3 ulasan:

Anak Kampung baini berkata...

xdapat pun..da try blik2x..

Arrien ::@man!:: berkata...

@Anak kampung baini mungkin ad yg trsilp tu cra awk... sbb sye slalu download mmg mnggunakn cra yang sye buat tuto nie.. cheack balik ky :)

zulkaflis daughter berkata...

dah try buat. jadi. thanks kak but tak reti nak edit. huhuhu

 
Copyright © .2011-2018. Freebies by Tutoies.All Right Reserved by Arrien Amani