Tutorial How to Download Blogskin | I N F I N I T E

HOME OWNER TUTORIAL ARTWORK BLOGSKIN ASK.FM

Tutorial How to Download Blogskin


Hye Assalamualaikum,..

Hari nie arrien nak tunjukkan tuto macam mane nak download blogskin bagi new blogger yg nak guna blogskin... *dulu arrien pon tak reti,selepas dah mencuba dan cube akhirnye reti haha..so nak turunkan kat korang pulak..hehe*

Oke lets ikowt tuto nie:
1.Korang pergi ke page >NIE<
2.Lepas tu korang pilih lah mana2 blogskin yang korang suka,contohnye macam nie:-


3.Lepastu korang scroll bawah skit and tick Blogger main untuk download. Contoh macam nie:-


4.Kemudian korang open skin yg korang dah download tadi tu.. Like this;-


5.Kemudian dye akan keluar dalam notepad,jadi korang copy all the code and pastekan dekat templet korang yea..


Oke done,korang boleh la adit2 templet tu bagi lagi menarik yea...oke selamat mencuba!!.. :)
komenlah kalau sudi :)





3 ulasan:

Anak Kampung baini berkata...

xdapat pun..da try blik2x..

Arrien ::@man!:: berkata...

@Anak kampung baini mungkin ad yg trsilp tu cra awk... sbb sye slalu download mmg mnggunakn cra yang sye buat tuto nie.. cheack balik ky :)

zulkaflis daughter berkata...

dah try buat. jadi. thanks kak but tak reti nak edit. huhuhu

 
Copyright © .2011-2017. Inspired by Kio.All Right Reserved by Arrien Amani