Tutorial: How To Print Screen | I N F I N I T E

HOME OWNER TUTORIAL ARTWORK BLOGSKIN ASK.FM

Tutorial: How To Print Screen

 
Assalamualaikum blogger ^^

Hari nie arrien nak tunjuk kan cara print screen terutama kepada new blogger yang tak tahu lagi macam mana nak print screen. Oke lets go learn it!!

1.First korang bukak lah dulu page yang korang nak print screen tu.
2.Lepas tu korang tekan button at keyboard korang yang ad tulis PrintScr . Contohnye macam at bawah nie:-

 
3.Kemudian korang bukak PAINT yang ad tekat laptop korang tu.


4.korang paste kan dekat paint tu yea. like this :-


5.So nanti dye akan jadi macam nie:-


So korang dah print screen la tu... 
-Kalau korang nak kecik kan,korang bolehlah crop kan bahagian yang korang nak tu,and than korang save dalam folder,jadi done!!..
Selamat mencuba,Comment and like kalau menjadi yea :D
Kalau tak paham jangan malu2 nak tanya yea.. bye..

Tiada ulasan:

 
Copyright © .2011-2017. Inspired by Kio.All Right Reserved by Arrien Amani