" Infinite Lovelyz "

ABOUTENTRYASK.FMTUTOSKINARTWORKFOLLOW







Segmen: Jom Tingkatkan Follower Sampai Puas.




Assalamualaikum my follower :)

Apa khabar korang.. rasanye lama la jugak arrien tak mengupdate blog nie kan.. berapa lame ek?? ada dalam 5 hari?? seminggu?? entah la tak ingat.. hehe.. oke2,alang2 nak tulis kat blog nie,sbb dah tak tahu nak tulis apa,so arrien nak join satu segmen:Jom tingkatkan Follower sampai puas.. To u all,kalau nak join sila click banner yang smart tu yea ^_^..

My Follower now:

  • 131

Like My Fanpage ky:




And Follow me at my twitter yea:



Tarikh tutup Penyertaan>> 30/11/2012

Jadi,Jom,jom,jom... kita join ramai2.. boleh tingkatkan follower blog anda :)
Bye *^_-

Tutorial : Add comment (Blogskin)



Large
Assalamualaikum .. ^_^

Hari nie arrien nak buat tuto macam mane nak letak comment dekat blog.. sebab kebanyakkan blogskin,jarang ada comment box kan??.. kalau ada tu tak payah la yea buat nie hehe...

Oke ikowt cara-cara nie-->>

1. Dashboard > Template.
2. Kemudian korang tekan Ctrl+F and cari code </Blogger> . Jumpa kan?? good ;)
3. Lepas tu korang copy pulak code dakat bawah nie.

<BlogItemCommentsEnabled><a class="comments" href="https://www.blogger.com/comment.g?blogID=BLOG ID&postID=<$BlogItemNumber$>&isPopup=true" onclick="window.open('https://www.blogger.com/comment.g?blogID=BLOG ID&postID=<$BlogItemNumber$>&isPopup=true', 'bloggerPopup', 'toolbar=0,scrollbars=1,location=0,statusbar=1,menubar=0,resizable=1,width=400,height=450');return false;"><$BlogItemCommentCount$> comment(s)</a></BlogItemCommentsEnabled>
4. Next korang paste kan code yang korang copy tadi di atas code </Blogger> ky.. 

Note:
Yang tulisan warna merah tu,korang tukarkan dengan BLOG ID korang yea.. Tak tahu macam mane nak cari Blog ID?? lihat tuto Nie

5. Save.

6. Kemudian korang mesti tukar kan ke Pop-up Window. Pergi ke Dashboard > Setting > Post and Comment.
7.Cari perkataan Comment yea..
8. Next click Pop-up Windo.. tak paham?? tekan gambar nie..


9. Last,korang save setting.

done,semoga berjaya :)




Jom tingkatkan follower TWITTER sampai lebam.



Assalamualaikum..morning u all :)

Pagi nie arrien nak join satu segmen,iaitu segmen tingkatkan follower TWITTER sampai lebam. kalau korang nak join,click banner ky ;)

My follower twitter now--->>


Nak Follow twitter arrien??.. >My Twitter<

oke done.. jom ramai2 join ^_-

Tutorial : Open New Tab (Blogskin)


(Wah comel adik kita nie..hehe )

Assalamualaikum my follower -_^

Malam nie arrien nak buat satu lagi tu untuk Blogskin ky.. Tutorial Open New Tab ye.. oke jom belajar!! ;)

Ikowt langkah-langkah nie--->>

1. Open dashboard > Template
2. Tekan Ctrl+F and fine code <head>
3.Next korang copy code yang bawah nie ky..

<base target='_blank'/>
4.Lepas tu korang pastekan dekat bawah code <head> tadi tu yea..
5.So korang poleh Preview and kalau takde erro boleh save :)

Semoga berjaya :D

Welcome My 100 Follower :)


 
Assalamualaikum,salam aidiladha ^^

Hello fwen.. see my title?? yeah... follower sye akhirnye sudah mencecah 100 ke ats..hehe.. sungguh tak sangka.. elok2 pulak dapat follower ke 100 time raya nie :) 
Tapi kan sian kat arrien,dah 2 tahun jadi blogger,bru skrang (tahun ke 2) dapat follower lebih 100... ye la mana tak nye..maklum lah..Gadiz PMR.. uptade pon jarang2 dulu kan.. apatah lagi nak pergi terjah-menerjah blog orang nie.. nie nasib lah abis PMR rajin sikit my pergi BW,uptade, nak join segmen2 nie.. kalau tak..hrmm..tak tahu lah nak kata.. But..thankz a lot to my 100 follower coz sudi follow my blog *Eh3 jangan ingat arrien tak berterima kasih kat korang pulak..arrien baru nak ucap nie,sabar lah :D* oke thankz jugak kepada all my follower yg sudi follow my blog.. walau pon blog arrien tak lah sehebat blogger2 yg memang dah hebat tu... korang sudi follow jugak yea ^_-

Nak tahu siapa follower ke 100 sye yang bertuah tu?? saye rase nie dye -------------->>>Wanie


Lihat,kemas kan blog dye.. arrien rasa dye guna Blogskin kowt... kalau salah tekan,mintak maaf yea wanie :D.. bertemakan warna coklet...sungguh tengang melihat nye.. pandai pilih warna.. ;).. header dye pon comel jer kan.. anyway..thankz follow me ky :) kalau korang sudi,jemput2 lah lawat blog wanie tu yea ^_^

Bye,wassalam :)

SelamaT harI raYa AidilAdha!! ^_-



Assalamualaikum muslimin dan muslimat :)

Sedar tak sedar esok kita akan raya Aidiladha iaitu dikenali juga sebagai raya korban.. Kita sebagai umat islam,jangan hanya menyambut aidildha hanya untuk makan daging lembu tu jer..hehe tapi kita kena ungkap kembali sirah nabi Ibrahim yang sanggup mengorbankan anak nye kerana taatnye pada perintah Allah.. oke sempena hari raya AidilaAdha nie blog arrien nak bertukar wajah.. sesiapa yg dah lawat blog arrien pagi tadi n semalam,mesti dah tahu kan... but malam nie blog arrien berubah sedikit dengan header yang arrien baru buat tu.. Kalau Buruk diam jer lah yea,kalau cantik pandai2 lah fikir..hehe..

Before:


After :)


Hope korang semua suka... tapi arrien tak la sehebat blog korang2 yg awesome tu.. hehe
oke lh.. wassalam.. and last nak ucapkan dekat all my follower n blogger sekalian.."Selamat Hari Raya AidilAdha" :)

Tutorial : Letak Background Dalam Blogskin.



Assalamualaikum..;)

Hye u all.. see.. blog sye berwajah baru lagi!! :D hehe.. semalam arrien tukar..dah tak tahu nak buat apa,arrien pon edit la arrien punya blogskin tu..sebelem nie guna template biasa kan?? so saje2 arrien ubah angin nak guna blogskin arrien nie pulak.. tema dye,still same,warna purple :)
oke,memandangkan arrien menggunakan Blogskin untuk waktu sekarang nie,so arrien nak buat tuto untuk blogskin.. Tutorial : Letak Background Dalam Blogskin. 

Lets,Follow this tuto:

1. Dashboard > template.
2. Tekan Ctrl+F and fine this code : body {
3.Now, korang copy code bawah nie..(nak copy?? tekan Ctrl+C)

background: url(URL BACKGROUND);
 4.Kemudian Korang paste kan code yg korang copy tadi bawah code body { tu ky :)

Note:
Warna Merah : Gantikan dengan Url BackGround

Semoga berjaya -_^*


Segmen:Bloglist Akhir Tahun by Liyana Syafiqah



Assalamualaikum..

Petang2 macam nie,jom ramai2 join Segmen : Bloglist Akhir Tahun 2012.. Dapat kenali lebih ramai blogger :D
Nak join?? click banner yg cute atas tu ky :)

Segmen : Jom UP Follower Sampai 1000++



Assalamualaikum :)

hari mie arrien nak join satu segmen dari ibu kita nie yea :D

Syarat-syarat nye :
1. Mesti follow blog ibu.. 
2. dan 'like' fanpage FB ( Sihat itu Menawan) ibu ye..
3. Buat entry 'Segmen : Jom UP Follower Sampai 1000++'
4. Copy banner ibu  yg comeii tu ..
5. Tinggalkan link entry u alls kat komen  blog ibu

 ha! senang je kan syarat2 dye?? jom2 kita join ramai2.. kasi meriah lagi ;)
nak join click banner atas yg comey tu ky :)

Contest: Saya Sayang Kamoo Sahabat


The Diary of Didiey

Assalamualaikum sahabat *^_^

Selamat malam korang semua.. malam2 nie arrien nak join contest from kak Didey yg telah sudi menjemput arrien untuk join contest nye.. tak sangka pulak hehe :) but sorry terlambat sehari selepas dijemput,tapi still join yer.. :D
Bertemakan Saya Sayang Kamoo Sahabat..dan contest akan tamat pada 15/11/2012.. so cepat2 jom join,click banner cepat..rugi spe tak join..hehe (gurau je,trpulang pada kamu yea nak join ke tak :) )

Sahabat ku:


Sahabat ku si hitam manis :)
Mula berkenalan ketika form2 kerana dye baru masuk ke sekolah sye..seorang yg sangat2 peramah and ceria sangat2..suka kawan dengan dye... apabila sye ada masalah,dye sanggup tolog sye selesaikan masalah tu.. senyuman nye manis,wajahnye keanak-anak kan sangat tenang dipandang..mendapat gelaran FAFU oleh rakan setingkatan.. tak pernah buat orang marah malah selalu cuba untuk menghappykan org lain..tak tau lah ap yg ada dalam kepala dye tu..mybe happy always jer kowt yg dye tahu :D hehe..susah nak cari orang macam nie,sporting habiz ^_-

Biodatanya:
>>Fatin Nabilah Mat Fuzi
>>ex-student MTQ
>>seorang yg ceria.
>>Kawan ku yg paling ku sayang :D




Si Suara kartun ^_^Berkenalan ketika pertengahan tahun tingkatan1.. mula2 masuk,serius ingat dye anak org2 kaya coz muka ala2 org bandar gitu.. hehe..(padahal org taiping jer pon..ahak :p) seorang kawan yang ceria n peramah...tak pernah segan silu untuk berkenalan dangan org ;)
Makin rapat ketika form3 (sekarang nie) coz memang satu kepala dengan dye..apa2 kitaorang nie lah yang selalu bersepakat... suka bergaduh dengan dye sebab bila usik dye, dye akan menjerik dan keluarkan suara kartunnye itu.. time tu lah org akan ikowt balik cara dye menjering..haha happy sangat.. selalu saling meluahkan perasaan sebab kita dua org ni,memang suka meluahkan perasaan sesama kami.. selalu memberi kata2 semangat (walaupon dye tak pernah nak dengar kata2 semangat dri org lain) itulah yg membuatkan dye seorg kawan yg istimewa dan syg sangat2 dekat dye :)

Biodatanya:
>>Asma shahidah Baharuddin
>>Taking by my Cousin ;D
>>Tetap dengan penderiannye yg kadang2 tak berapa nak logik tu.. -_-"

Untuk Kamu Sahabat: )


Sahabat...
Hargailah bila bersahabat...
Sayangilah bila bersama....
Maafkan bila terluka...
Rinduilah bila berjauhan..
Fahamilah bila keliru...
Nasihatilah bila terleka,dan................
Tegurlah bila tersilap..
..................Manisnya bersahabat kalau ikhlas......,


Friends ;D
 We shared Smiles..
We wiped the tears and
through the years...
Our friendship has grown
along with us.....
You are truly
a wanderful part of  my life................

Tag:



Nak tahu hadiah2 nye?? nie dye>>


Tempat pertama (ENTRY TERBAIK + MENARIK)
  Sehelai shawl satin bercorak.   2 helai shawl cotton.  Sehelai tudung bawal printed. 2 helai inner shawl.
 Sehelai inner neck.  2x home-made felt brooch.
Tempat kedua (ENTRY TERBAIK + MENARIK)
  Sehelai shawl satin bercorak.  Sehelai shawl cotton.  Sehelai shawl jojet plain.  Sehelai inner shawl.  2x home-made felt brooch.
Tempat ketiga (GAMBAR TECANTIK + CUN)
  Sehelai shawl satin plain.  Sehelai shawl jojet plain.  Sehelai inner shawl.  2x home-made felt brooch.

oke menarikkan hadiah2 dye..join cepat..cop3 sebelum tu nak join betulkan niat ye..kalau ada yg nak join semata2 nak hadiah.. tukarlah niat nak join kerana Aku sayang Kamoo sahabat ;D

SURPRISE GIVEAWAY by FD



Assalamualaikum,n selamat malam :)

Dapat jemputan untuk join Giveway dari kak zatty kita nie untuk join Giveway dari cik Diana kita nie,so arrien pon join dah alang2 takde buat ap nie kan.. ;)
Hadiah2 nye pon "Surprise!" hahaha.. dah name pon surprise! giveaway yea tak..
oke nak join click banner atas tu ky :D


Segmen : Blog Paling Awesome.



Assalamualaikum.. jumpa lagi *^_^

petang-petang nie boring sangat2..so arrien join segmen fron Zafeegha..

Ciri-ciri pemenang:
  • Blog Ringan
  • Blog tak Banyak gadget

Nak tahu hadiah yg ditawarkan?? click SINI 

Tag:


oke selamat menjoin nye ye..haha :D

Segmen: Up Kan Followers Dengan Mendadak!!!



Assalamualaikum ^_^

Pada petang yg ala2 nyaman nie,arrien nak join satu segmen dari kak Ain kita yg comey2 nie :D..

Tarikh tutup segmen : 21 November 2012
Tarikh pemenang diumumkan : 25 November 2012..
Ha jangan ingat segmen nie takde umumkan pemenang.. ada tau...rugi kalau tak join,syarat2 nye pon simple-simple jer...join la..bukan setakat dapat join segmen,siap dapat tingkatkan lagi follower korang tu..
oke lah nie follower terkini arrien sekarang-->>


Target : 150

Tag:


Done!! nak join click banner kat atas tu yea :)


Tutorial: Buang Tarikh di Atas Post Title.


Assalamualaikum n selamat malam :D

Hari nie arrien nak buat tuto lagi untuk korang sementara tengah tunggu selesai download photoshop dalam my friend punya lappy nie..huhu ambik kesempatan untuk menulis jap :)... Sebelum tu arrien nak ucapkan thankz banyak-banyak kepada all my follower yg sudi follow and baca entry dekat blog arrien yg naif nie.. huhu terharu la jugak *^_-... thankz a lot yea korang.. arrien harap korang terus bagi support kat blog arrien yg tak seberapa nie.. :')

oke lah,kembali kepada tajuk,hari nie arrien nak buat tuto about Buang Tarikh di Atas Post Title.. mungkin ada yg tak suka ada dia punya tarikh kat atas title tu kan,so..
Terus follow cara di bawah nie yea-->>

1. Dashboard > Layout.
2. Kemudian korang click EDIT dekat Catatan Blog tu yea (tak paham rujuk gambar di bawah)


3. Next dia ada keluar page macam bawah nie kan??

*Sorry susah nak Scrinprinte sebab guna notebook jer --"*

4.Korang click dekat tempat yang arrien tunjuk dalam gambar kat atas tu,yg arrien suruh Click tu..
(daripada ada tanda tick dekat dalam kotak tu,korang clickkan bagi takde ye :D)

5. oke now,done... korang boleh terus save.. and tengoklah,jadi kew tak ye :)
  • Hope korang paham with this tuto,,, Selamat mencuba :D
Tak jadi or tak paham,cepat2 tanya arrien ky ^_-






SEGMEN:FOLLOW..FOLLOW..FOLLOW..BY NURULFHMT..


Assalamualaikum... :)

Hujung2 minggu nie takde wat apa2 kan...??.. jom3.. kita join segmen Follow..Follow..Follow by NURULFHMT!... hehe.. bak kata tuan punya segmen.. selain join segmen kita dapat mengeratkan silaturahim sesama kita..ye tak??..huhu..nak join tekan banner kat atas tu ky.. oke selamat bersegmen :D

Tag:

Tutorial : Private CBox.




Cherrywaffles | via Tumblr
Assalamualaikum..

Hye jumpa lagi di entry ke-2 arrien untuk ary nie :D taknak cakap banyak ary nie arrien nak buat tutorial Private ShoutBox sebab dah lame kan arrien tak buat tuto.. so ary nie arrien nak buat..Sebelum tu,tahu apa dye Private CBox?? tak tahu?? tengok gambar yang dalam kotak hitam tu... tulah CBox :D



Oke jom lihat tuto:
  • Log In > Dashboard > Design 
  • Korang bukak balik code CBox korang tu ky..
  • Kemudian korang cari dekat code Cbox korang tu,code yang macam bawah nie..
width="200" height="125"


  • Kemudian tukarkan height jadi "0",jadi macam nie-->>
 width="200" height="0"


Oke done :)
if sudi like and comment ky :)


Sakit badan gara-gara memasak.. -_-""


Assalamualaikum ur all.. :)

Apa khabar korang..?? sihat ?? alhmdulillah.. hari nie arrien tak berapa sihat.. sakit2 badan and deman.. gara2 penat memasak dekat sekolah semalam,terus arrien deman.. maklumlah,tak sempat nak sembuh deman yang sebelum nie,dah kena berjemur seharian dekat padang sekolah..bukan sebab kena denda ke apa ye..but semalam ada pertandingan memasak sempena aktivi selepas PMR.. sebab tu lah..nie tengah tulis nie pon sebenarnye tangan arrien tengah sakit.. tapi gagah jugak tu nak tulis kat blog dye uh :p hehe... bukan apa rindu kat blog nie.. :D

Tapi apa2 pun memang kenangan masin lah kiranya sepanjang ada kat sekolah tu dah tiga tahun..walaupun sebelum nie ada jugak kenngan2 manis kat sekolah tu.. tapi yang nie lah yang paling tak kan dilupakan,sbb sampai sakit2 my badan..hehe..and paling best jugak sebab kena masak nasi tomato,ayam masak merah and acar timun... haha korang rasa pelik tak,buat pertandingan tepi padang,tapi masak ala2 dah macam rangcangan master chef.. dengan kena guna kayu api nye,dengan pisau tak cukup untuk potong bahan2 sampai kan terpatah2 pisau tu...disebabkan tak tahu lah kekanasan atau geram kena masak semua bagai tu.. haha.. but memang tulah sweet memori yg dapat selepas PMR nie *^^

Ary nie pulak sebenarnya ada sukaneka and gotong royong.. tidak nak pegi..tapi bila teringat sakit2 badan nie,tak jadi lah pergi,my mom pon larang..dye tak bagi pegi sbb nanty lagi teruk.. tak silap2 ary bulan buatnye org tak lari lagi,arrien jatuh dulu.. hhahaha..tak ke haru nanty.. hehe

okelah yang tu jer kowt selepas lama la jugak arrien tak menguptde kat blog nie..huhu.. insyaallah.. see u all at my next entry :)



Pencarian Bloglist Muslimin & Muslimat by Nurul



Assalamualaikum...Good morning u all.. :)

Pagi2 on lappy and join segmen.. hehe :) esok dah nak exam balik.. babai :D

 Click banner untuk join..
(4/10 - 20/10)


BIG (Korean Drama)

 
Assalamualaikum everybody.. :D

Second post for today..hehe.. tadi arrien done tengok cerita BIG iaitu korean darama.. wahh best sangat2.. serius.. 3 jam arrien menghadap lappy untuk tengok 3 episod.. but tak abiz lagi..ada 13 episod lagi.. serius best sangat.. korang tengok la.. kelakar.. ceria.. sedih.. semua ada dalam cerita nie..

Sinopsis
Cerita nie mengisahkan seorang remaja berusia 18 tahun Kang Kyung-Joon (Shin Won Ho) yang baru pulang dari U.K yang pulang ke korea.. Pada suatu hari Kang Gyung (Shin Won Ho) telah kemalangan dengan Seo Yoon Jae (Gong Yoo) seorang doktor dan juga merupakan tunang kepada Gil Da-ran (Lee Min-Jung). Kedua-dua mereka (Kang Kyung-Joon & Seo Yoon Jae)  telah lemas dan Seo Yoon Jae mati dan Kang Kyung-Joon koma.. tetapi apabila Kang Kyung-Joon sedar,ia mendapati bahawa ia berapa didalam badan Seo Yoon Jae, mereka telah tertukar badan.

Nak tahu apa yang jadi selepas tu,korang mesti tengok BIG sekarang.. so best :D

Watak-watak Utama.


  Lee Min-Jung (Gil Da-ran)


Shin Won Ho (Kang Kyung-Joon)

 
 Gong Yoo (Seo Yoon Jae)

But arrien lagi suka diaorg nie.. Walaupun nanty kalau korang tengok cite nie yang hidup balik tu Shin Won Ho (Kang Kyung-Joon) but dye ada dalam body Gong Yoo (Seo Yoon Jae)..arrien tak berapa minat Gong Yoo (Seo Yoon Jae) so that why arrien tak minat dye main watak (Kang Kyung-Joon).. but terpulang pada korang untuk menilai cerita nie.. and semoga enjoy tengok cite nie yea :)
 


Lee Min-Jung (Gil Da-ran) & Shin Won Ho (Kang Kyung-Joon)

*Bye :) 

 


 
Copyright © .2011-2015.All Right Reserved by Arrien Amani