Tutorial : Change Cursor. | I N F I N I T E

HOME OWNER TUTORIAL ARTWORK BLOGSKIN ASK.FM

Tutorial : Change Cursor.




Assalamualaikum :)


Sebenarnye,arrien memang nak buat tuto cara hendak letak cursor dalam blog yang macam cursor blog arrien sekarang nie..And tadi open ask.fm,ada seorang adik tanya arrien macam mane nak tukar cursor untuk blogskin. So here arrien akan tunjukkan tuto untuk tukar cursor for blogskin and blog template. Buat sekali,senang kerja kan :D

Blog Template.
1. Dashboard > Layout > Add a Gadget > HTML/JavaScript.
2. Copy code nie:
<style>body {cursor:url(URL CURSOR), url(URL CURSOR), auto;} </style>
<a href="URL BLOG" target=_blank><div style="height: 50px; width: 50px; position: absolute; top: 0px; left: 0px;"> </div></a>

3. Paste kan didalam kotak HTML / JavaScript tadi.
4. Save.


Classic Template / Blogskin

1.Dashboard > Template.
2. Use Ctrl+F and fine code body {
3. Then copy this code:
cursor: url(URL CURSOR), progress;

4. Paste kan bawah code yang korang cari tadi.
5. Preview and save.
Done ! ^_^

Note:
MERAH : Url Cursor
BIRU : Url Blog korang.
*Kalau blog template / blogskin sudah ada code cursor,korang just change dekat situ :)*


4 ulasan:

ikaido berkata...

saya tak boleh .. kenapa ?

Arrien::@man!:: berkata...

@ikaido tak jadi?? maybe blog awak dah ad code untuk cursor, so awak just perlu tukar dekat code tu.. kalau nak tahu code tu,code tu mesti sama yg mcm arrien bg untuk copy :)

Fryda Aulia berkata...

Tak menjadi.. :(
Kenapa ni, kak Arrien? huhuhu :-(

Arrien::@man!:: berkata...

@Fryda Aulia tak menjadi?? urm mcm mne yea.. cuba try slow2 ky.. coz akak buat jdi.. try lagi oke? :)

 
Copyright © .2011-2017. Inspired by Kio.All Right Reserved by Arrien Amani