Tutorial : Sidebar #Style3. | I N F I N I T E

HOME OWNER TUTORIAL ARTWORK BLOGSKIN ASK.FM

Tutorial : Sidebar #Style3.




Tumblr_mj3mykmwwd1r62186o1_500_large

Assalamualaikum :)


Ada adik nie dye tanya macam mane nak buat sidebar macam dalam skin nothing over arrien.. arrien rasa yang adik nie maksudkan ialah sidebar title kowt,huhu sorry kalau tersilap. Anyway , arrien nie arrien nak buat tuto titlr sidebar macam dalam skin arrien tu,sorry kepada adik yang menanya coz lambat buat tuto :D


Template Designer
1. Dashboard > Template > Edit Html.
2. Use Ctrl + F and fine code .sidebar h2 {

Classic Template/ Blogskin

1. Dashboard > Template.
2. Untuk blogskin,korang cari code sidebar korang.

3. Copy this code:
color: #fff;
font-family: trebuchet ms;
font-size:10px;
line-height:17px;
text-align: center;
background: #F7D8FE;
text-transform: uppercase;
letter-spacing: 1px;
}

4. Pastekan di bawah code yang korang cari tadi, for blogskin gantikan di tempat code sidebar korang. 
5. Preview and save.

Note: 
Merah : Tukarkan dengan code color yang korang nak.




2 ulasan:

Izyan Ayuni berkata...

Thanks for this tuto ! Dah lama cari tuto ni

Arrien ::@man!:: berkata...

@Izyan Ayuni OKe..most wel...

 
Copyright © .2011-2017. Inspired by Kio.All Right Reserved by Arrien Amani