Tutorial Photoshop : Download Fonts | I N F I N I T E

HOME OWNER TUTORIAL ARTWORK BLOGSKIN ASK.FM

Tutorial Photoshop : Download Fonts



explicits

Assalamualaikum :)

Tuto nie sebenarnye untuk kegunaan seluruh lappy korang,bukan hanya untuk PS. Maksud arrien fonts yang korang download nanty bukan hanya boleh guna untuk PS,bwt untuk Word pun boleh. Jadi kalau nak download font-font comel untuk buat header or whatever,boleh folloe tuto nie kay :D

1. Go to this SITE.
2. Kemudian korang pilih font yang korang nak download > click Download.


3. Dah selesai download,korang pergi  My Documents > Download, and cari font yang korang download tadi.

| EXP FILE FONT | 

4. Then korang, Right Click dekat file font tu and click Extract File or Extract All.
5. Kemudian dye akan keluar satu tab kan? Ikut step nie. Browse > Data (D:) > OK > Extract. Kalau korang taknak extract dekat data (D:) pun takpe,korang extract lah dekat mane yang korang suka,asalkan korang tahu tempat yang korang extract tu :)


6. Kalau arrien,lepas tekan Extract dye akan terus keluar file tempat yang arrien pilih untuk extract. But kalau korang tak jadi macam arrien korang pergi My Computer > Data (D:) or tempat yang korang pilih untuk Extract.
7. Then bila dah jumpa font yang korang extract tadi,copy font tu.

| Contoh font yang perlu copy |

8. Lepas tu, pergi ke Start > Control Panel > Appearance and Personalization > Fonts.
9. Paste kan dekat file fonts tu.
10. Done. Kalau korang bukak PS, font tu akan outomatik ada dalam PS korang tu ^_^

Tiada ulasan:

 
Copyright © .2011-2017. Inspired by Kio.All Right Reserved by Arrien Amani