Bukan pelajar ELIT,Tidak bermakna bukan pelajar Cemerlang!. | I N F I N I T E

HOME OWNER TUTORIAL ARTWORK BLOGSKIN ASK.FM

Bukan pelajar ELIT,Tidak bermakna bukan pelajar Cemerlang!.


Assalamualaikum :)

Alhamdulillah, selesai sudah majlis hari anugerah untuk tahun 2012. Untuk hari anugerah kali nie arrien dinobatkan sebagai pelajar cemerlang PMR 2012. Allhamdulillah. Thankz a lot to my parents for their support and also tq to all my teachers and friend :D memang tak sangka. Sewaktu hari isnin hari tu, sewaktu ustaz umumkan nama pelajar yang akan dapat anugerah untuk hari nie..arrien tak harap langsung nama arrien tersenarai coz arrien rasa keputusan arrien biasa-biasa je. But,rezeki right?? nama arrien tersenarai , alhamdulillah :) Arrien dapat berapa A?? huhu,biarlah rahsia.. siapa yg tahu,buat2 tak tahu oke :D

But arrien tulis nie bukanlah nak bangga or nak cerita pasal arrien dapat hadiah,tapi nak cerita pasal...urm.. cer baca tajuk balik... ha pasal tu lah.hehe arrien saja nak tulis entry nie coz dye ada kena mengena dengan diri arrien and juga sebenarnya untuk menaikkan semangat adik-adik F3 yang akan menduduki peperiksaan PMR tahun nie. *akak2 yang nak duduki SPM pun,kalau nak ambil cerita nie sebagai teladan pun boleh :D*

Oke,korang semua percaya tak kalau arrien kata,arrien bukanlah pelajar yang tercalon dalam senarai pelajar ELIT@pandai sewaktu sebelum peperiksaan sebenar PMR but arrien seorang saja pelajar bukan ELIT yang mendapat anugerah sebagai pelajar cemerlang PMR?? ha,percaya lah walaupun susah korang nak caya kan..haha So motif arrien tulis nie untuk memberi semangat kepada adik2 bahawa walaupun trial korang 1A jer,but kalau korang berusaha selagi ada masa nie,tak mustahil korang boleh berjaya. Contoh paling dekat,arrien.. arrien tahun lepas memang malas nak belajar,belajar pun biasa-biasa jer.. memang jenis arrien macam tu, tapi kalau nak dekat exam memang arrien akan belajar sungguh2.. haha ada nampak mana cara budak lelaki belajar tak?? hehe biasalah,arrien seorang jer perempuan so kalau sikap malas nak belajar tu maybe tempias sikap my brother or my younger brother?? LOL >< 


So disebabkan kemalasan tu,arrien tak tergolong dalam golongan pelajar2 elit. Korang tahu pelajar2 elit tu pelajar apa?? pelajar-pelajar elit tu pelajar-pelajar pandai yang ditarget oleh sekolah untuk mendapat 5A keatas. Dulu memang arrien jelez gila dengan pelajar2 elit nie,*chop2,arrien tak tergolong dalam pelajar2 elit bukan sebab arrien tak pandai but disebabkan arrien malas nak belajar,arrien mendapat keputusan yang cukup2 makan XD* Tapi atas dorongan dan nasihat my mom,so arrien mula belajar bersungguh-sungguh walaupun time tu PMR dah nak dekat. Selain tu,atas dorongan kakak2 sedara arrien yang sememangnye pandai2,arrien lagi bertambah semangat nak study,lagipun arrien ada pesaing iaitu my cousin yg jgak sama umur dengan arrien and sama sekolah and tergolong dalam golongan pelajar elit coz trial keputusan dye lebih sikit dari arrien.
So atas faktor2 tu arrien berusaha and belajar bersungguh-sungguh,and then now,saya pelajar cemerlang PMR SABK MTI. Ustaz-ustazah pun tak percaya coz arrien bukan pelajar elit. And tadi dalam 20 orang pelajar cemerlang PMR yang ambil hadiah,arrien seorang jer bukan pelajar elit yang dapat hadiah,yang lagi 19 orang tu semua pelajar elit.Mula2 arrien tak perasan yang arrien sorang jer bukan pelajar elit,tetiba semalam my friend tanya arrien pelajar elit ker tak and ternyata arrien seorang je bukan pelajar elit yang dapat anugerah. ada lah sikit kebanggaan tu.. hehe ish2.. astarfirullahalazim.. :D,btw alhamdulillah.. ^^
So kesimpulannye yang arrien nak nyatakan, walaupun korang bukan pelajar elit or dapat keputusan yang sedikit..jangan putus asa..korang ada masa lagi.. berusaha and berusaha oke :) coz BUKAN PELAJAR ELIT,BUKAN BERMAKNA AWAK BUKAN PELAJAR CEMERLANG. :)

5 ulasan:

mujahidah maisarah berkata...

tahniah arrien!! budak pandai rupanya,

Sufi Nazihah berkata...

Wah! same like me .. Well, Ordinary student are the ones who always do extraordinary things.. btw , congrat dear . xD

Arrien ::@man!:: berkata...

@mujahidah maisarah terima kasih.. but biasa2 jer :)
@Sufi Nazirah yes,right..btw tq ^^

AtiqahJaidin berkata...

Tahniah Arrien!! :)

Arrien ::@man!:: berkata...

@AtiqahJaidin tq unnie :D

 
Copyright © .2011-2017. Inspired by Kio.All Right Reserved by Arrien Amani