Tutorial : Remove Attribution. (Simple Template) | I N F I N I T E

HOME OWNER TUTORIAL ARTWORK BLOGSKIN ASK.FM

Tutorial : Remove Attribution. (Simple Template)


LuHan & Tao LuHan & Tao
LOL Luhan,selfcam..Tao?? -_-"

Assalamualaikum :)

Hari tu arrien pernah guna simple template and then try buang attribution..so try guna tuto dari beberapa buah blog,but tak menjadi coz blog dah berubah. So arrien cari jalan penyelesaian sendiri,and jumpa cara nak buang attribution. Maybe ramai yang dah tahu,but bagi yang still baru guna simple template and tak tahu cara,rujuklah tuto nie yea :D Ini hanya untuk pengguna simple template. Tak tahu attribution tu benda apa,tengok nie ;


1. Dashboard > Template > Edit HTML.
2. Use Ctrl+F and fine this code :
<!-- outside of the include in order to lock Attribution widget -->
3. Then,bila korang dah jumpa code tu,korang akan dapati ada beberapa code lain dibawah code yang korang cari tadi. Like this :


4. So korang delete code bermula dari code yang arrien suruh cari mula-mula tadi (di step2) sehingga </b:section> . Tak fahan,boleh rujuk gambar diatas,padan yang arrien kotakkan tu.
5. Preview & Save.

Done, sorry kalau penerangan arrien agak memeningkan,coz arrien pun pening nak buat tuto nie LOL ><

1 ulasan:

Nur Halimatun berkata...

assalamualaikum. thnks for the tuto ye . menjadi :)

 
Copyright © .2011-2017. Inspired by Kio.All Right Reserved by Arrien Amani