Tutorial : Live Preview use PasteHTML. | I N F I N I T E

HOME OWNER TUTORIAL ARTWORK BLOGSKIN ASK.FM

Tutorial : Live Preview use PasteHTML.


hoonsena:

(by  *嘟嘟嘟*)
Assalamualaikum :)
Nak selesaikan semua tutorial yang telah direquest dan yang mampu arrien buat. Sorry kalau ada tutorial yang lambat arrien buat. Buzy dengan tuisyen sekarang nie. Oke taknak cakap panjang, jom tengok tuto macam mana kita nak buat live preview guna pasteHTML. Sebelum tu, bagi newbie yang tak tahu pasteHTML tu apa,meh sini arrien terangkan :D PasteHTML ini sebuah web site untuk kita live preview skin yang kita buat, macam arrien arrien buat live preview blogskin arrien menggunakan pasteHTML ini :)

1. Pergi ke Web Site {INI}
2. SIGN IN menggunakan acc FB korang.
3. Lepas itu, Padamkan code yang terdapat dalam kotak "Paste your HTML code or plain text" kemudian copy code skin yang korang nak buat live preview tu dan pastekan kedalam kotak yang telah dikosongkan tadi.
4. Then, tekan PUBLISH PAGE.
Done ^_^ 


Tiada ulasan:

 
Copyright © .2011-2017. Inspired by Kio.All Right Reserved by Arrien Amani